Skip to main content
10 November 2023 07:49

ΟΤΕ: Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ τριμήνου

Συνεχιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας στην Ελλάδα καταγράφει o OTE, καθώς το προσαρμοσμένο EBITDA ενισχύθηκε κατά 0,7% στο Γ’ τρίμηνο του 2023. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου OTE μειώθηκαν κατά 2,6% και διαμορφώθηκαν σε 881,0 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,2% στα 811,8 εκατ. ευρώ, καθώς τα χαμηλότερα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής και μια προσωρινή πτώση στα έσοδα από έργα ICT αντιστάθμισαν τις θετικές επιδόσεις στην κινητή, τις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τις υπηρεσίες τηλεόρασης.

Στη Ρουμανία, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 7,4% και διαμορφώθηκαν στα 71,1 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας την επίδραση από τη μείωση στα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας, καθώς και προωθητικές ενέργειες σε προηγούμενες περιόδους για τη συγκράτηση της πελατειακής βάσης.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με κόστη αναδιοργάνωσης (κυρίως προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης), μειώθηκαν κατά 2,3% σε σύγκριση με το Γ’ τρίμηνο του 2022 και διαμορφώθηκαν σε 515,2 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας τις προσπάθειες συγκράτησης του κόστους σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ό,τι αφορά στο προσωπικό και την ενέργεια, καθώς και τη μείωση των εξόδων ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων εσόδων.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου μειώθηκε κατά 1,5% στα 352,6 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο να διαμορφώνεται σε 40,0%. Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA σημείωσε αύξηση 0,7%, στα 348,0 εκατ. ευρώ, με ισχυρό περιθώριο EBITDA 42,9%.

Στη Ρουμανία, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε στα 4,6 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 8,0 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας του υψηλότερου κόστους ενέργειας.

Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν σε 183,3 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,9% από το Γ’ τρίμηνο του 2022, λόγω της συνεχιζόμενης επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών και του δικτύου 5G. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα και στην κινητή Ρουμανίας διαμορφώθηκαν σε 174,8 εκατ. ευρώ και 8,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Για δυναμική πορεία στην ελληνική αγορά στο τρίτο τρίμηνο έκανε λόγο ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου, κος Μιχάλης Τσαμάζ.

Τεύχος 390

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ