Skip to main content
18 February 2022 09:56

Ολοκληρώθηκε το Webinar της IDComs/IKUSI Hellas με τίτλο «Hotel Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων»

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 πραγματοποιήθηκε το Webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy, με τίτλο:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου.

Το Webinar πέτυχε τον στόχο του, που ήταν να δώσει στα στελέχη των ξενοδοχείων, μια πληρέστερη εικόνα των πρακτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία IPTV στην ουσιαστική αύξηση των εσόδων της ξενοδοχειακής επιχείρησης, παράλληλα με τη βελτίωση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων και την ικανοποίησή τους από τις υπηρεσίες της επιχείρησης.

Οι εύστοχες ερωτήσεις των συμμετεχόντων και οι απαντήσεις, έδωσαν την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και έδειξαν ότι η συγκεκριμένη θεματολογία κάλυπτε μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη των ξενοδοχείων, για την οποία δεν υπάρχουν αρκετές πηγές γνώσης για τους ενδιαφερόμενους.

Η ημερίδα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση ενδεικτικών υλοποιήσεων της IDComs σε αρκετά ξενοδοχεία.

Τα κύρια μέσα αυτών των υλοποιήσεων συνδύαζαν εικόνα και κείμενο, βίντεο με κείμενο και ήχο, διακριτικά αναδυόμενα banners, «flash» κατά την εναλλαγή μενού ή καναλιών, ticker ροής κειμένου, εσωτερικά emails κ.λπ.

Όλα αυτά με έξυπνη επιλογή του target group των δωματίων για την κάθε προβολή, με βάση το φύλο, την ηλικία, τη χώρα προέλευσης κ.λπ., ώστε το περιεχόμενο της προβολής να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του φιλοξενούμενου και να γίνεται ευχάριστα δεκτό από αυτόν.

Στην ημερίδα συμπεριλήφθηκε και μια σύντομη περιγραφή των hardware & software απαιτήσεων για την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος, ενώ παρουσιάστηκαν και οι διαφορετικές (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης) επιλογές σύνθεσης αυτών των συστημάτων.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά έγινε και στην Cosmote TV, το ανανεωμένο περιεχόμενο της οποίας μπορεί πλέον να διανέμεται σε ένα ξενοδοχείο με πολύ χαμηλότερο κόστος και κορυφαία ποιότητα.

Σύντομη αναφορά έγινε στην IDComs και στο «Hospitality Team», την εξειδικευμένη ομάδα των 85 εταιρειών από όλα τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Η ημερίδα έκλεισε με το δεύτερο μέρος, την παρουσίαση δηλαδή ενός case study.

Αντί για την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου ξενοδοχειακού project, επιλέχθηκε σαν case study η πλήρης παρουσίαση των δυνατοτήτων της Pro:Centric Infotainment πλατφόρμας της LG, στην τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση της.

Η παρουσίαση της ημερίδας είναι διαθέσιμη εδώ.

Παρακολουθήστε το video της παρουσίασης

Τεύχος 12

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ