Skip to main content
27 November 2023 07:58

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για το δικαιώματα των παιδιών στο διαδίκτυο

Με επιτυχία διεξήχθη το εκπαιδευτικό σεμιναρίου με θέμα Children’s Rights and Connectivity, που πραγματοποιήθηκε την 15η και την 16η Νοεμβρίου 2023 από την GSMA σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών και στελέχη από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε μεταξύ άλλων:

• Τα παιδιά στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, κίνδυνους και ευκαιρίες.

• Ενέργειες για την καταπολέμηση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της κακοποίησης των παιδιών.

• Ενέργειες για την ενημέρωση των παιδιών για την ασφαλή και την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας.

• Τα δικαιώματα των παιδιών στη συνδεσιμότητα.

• Ενέργειες για την προσαρμογή των ψηφιακών υπηρεσιών για τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία, η ενδυνάμωση και ο σεβασμός όλων των παιδιών στο διαδίκτυο.

• Η προστασία των παιδιών εντός και εκτός του ψηφιακού περιβάλλοντος.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας σχετικά με τις νέες τεχνολογικές και ρυθμιστικές προκλήσεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Υπενθυμίζεται ότι η GSMA αποτελεί το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των παρόχων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 750 παρόχους και περισσότερες από 350 εταιρείες στο ευρύτερο οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας.

Τεύχος 401

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ