Skip to main content
30 November 2022 07:50

Ολοκληρώθηκε η Mastercard Fintech Engage

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Mastercard Fintech Engage την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, φέρνοντας κοντά στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, fintechs, επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τη στήριξη νέων επιχειρήσεων. Με επίκεντρο της εκδήλωσης τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των 2 κορυφαίων fintechs, 6 υποψήφιες επιχειρήσεις από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, διεκδικώντας μια θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν προέρχονται από Ελλάδα (Excelon, Roadcube και Spin Analytics,), Κύπρο (Zing), Ισραήλ (Kipp) και Βουλγαρία (Boleron). Οι 2 fintechs που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν νικήτριες του Mastercard Fintech Engage μέσα από την ψηφοφορία κριτών και καλεσμένων, Spin Analytics (Ελλάδα) και Kipp (Ισραήλ), προκρίθηκαν στην κύρια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023 στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει μέλη του οικοσυστήματος από όλη την Ευρώπη.

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και Venture Capitals, τραπεζικοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και το Ισραήλ συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις τελευταίες εξελίξεις των πληρωμών στο Web3, αλλά και για τις πρωτοβουλίες και τους μηχανισμούς στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο του fintech. Σε ό,τι αφορά στον τομέα των Venture Capitals συζητήθηκε το θέμα της διασυνοριακής άντλησης κεφαλαίων και δόθηκε έμφαση στις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης για μελλοντικές επενδύσεις στις fintechs.

Τεύχος 183

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ