Skip to main content
22 March 2024 07:55

Ολιστική στρατηγική SEO από τη Search Magic

Η Search Magic, εταιρεία παροχής υπηρεσιών SEO, ανακοινώνει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της καινοτόμου στρατηγικής SEO που εφάρμοσε για λογαριασμό γνωστού marketplace σύγκρισης τιμών, για το οποίο κατάφερε να αυξήσει τα μηνιαία clicks από 110 σε 36.063 σε διάστημα 6 μηνών!

Οι προκλήσεις που αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο ecommerce marketplace ήταν ποικίλες, περιλαμβάνοντας τεχνικά εμπόδια και ζητήματα βελτιστοποίησης περιεχομένου. Σε αυτά τα εμπόδια συμπεριλήφθηκε το γεγονός πως από τις 2 εκατομμύρια σελίδες που υπήρχαν στο site, οι 900.000 από αυτές δεν ήταν καταχωρημένες στο ευρετήριο της Google.

H στρατηγική της Search Magic επικεντρώθηκε στους εξής τομείς:

Επίλυση τεχνικών θεμάτων

H ομάδα της Search Magic ακολούθησε μία ολοκληρωμένη στρατηγική, ώστε να διορθώσει τα προβλήματα που πρόκυπταν στη σελίδα και τελικά να επιφέρει σημαντικά, σε αριθμούς, αποτελέσματα. Αρχικά, κατάφερε να επιλύσει όλα τα τεχνικά θέματα που σχετίζονταν με τα URLs της σελίδας, δημιουργώντας μία στρατηγική για τη σωστή δομή τους.

Επιλογή των κατάλληλων keywords

Ένα ακόμη κομμάτι της στρατηγικής που ακολουθήθηκε, αφορούσε στη διαμόρφωση των keywords και τη στόχευση σε ειδικές λέξεις – κλειδιά.

Στόχευση σε γρήγορα αποτελέσματα

Στη συνέχεια έγινε σωστός έλεγχος του ανταγωνισμού, ώστε να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα keywords, αλλά και βελτιστοποιήσεις εσωτερικά των σελίδων, ώστε να επιτευχθούν υψηλά rankings.

Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του περιεχομένου του site. Η σωστή ανάλυση SERP, ώστε να εξαχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, η δημιουργία personas για τη δημιουργία της κατάλληλης και στοχευμένης στρατηγικής, αλλά και ο συνεχής έλεγχος και η βελτίωση του περιεχομένου, οδήγησαν στη δημιουργία ενός ποιοτικού περιεχομένου στο site.

Διατήρηση συνέπειας και βελτιστοποίηση των διαδικασιών

Τέλος, η συνέπεια ανανέωσης του site ήταν εξίσου σημαντική. Η Search Magic προχώρησε σε οδηγίες για τα νέα προϊόντα της σελίδας, διεξαγόταν μηνιαία ανανέωση χωρίς διακοπές και εξακολούθησε να κάνει συνεχείς ελέγχους στο περιεχόμενο του site.

Εντός διαστήματος έξι μηνών, η ομάδα της Search Magic κατάφερε – εκτός από το να αυξήσει εντυπωσιακά τα μηνιαία clicks από 1,6% σε 6,3% στο συγκεκριμένο marketplace – να πετύχει την κατάταξη 1.645 keywords στα 3 πρώτα αποτελέσματα της Google, αλλά και την προβολή συγκεκριμένων φράσεων στα κορυφαία αποτελέσματα.

Τεύχος 474

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ