Skip to main content
29 June 2022 06:47

Οι Cryptominers «ξεπουλάνε» GPU

Του Στάθη Ασπιώτη

Οι cryptominers προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια χρήματα δημοπρατώντας στοίβες μεταχειρισμένων και φθηνών καρτών γραφικών μέσω livestreaming.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων περνά δύσκολες εβδομάδες μετά την κατάρρευση των περισσότερων από τα πιο κερδοφόρα νομίσματά της, όπως το Bitcoin και το Ethereum. Το PC Gamer, με πηγή το Baidu, αναφέρει ότι με τόση μεγάλη αξία που έχει απολεσθεί, ειδικά για το Ethereum, το όποιο είναι το μεγαλύτερο νόμισμα που εξακολουθεί να εξορύσσεται βιώσιμα χρησιμοποιώντας desktop GPU για παιχνίδια, οι cryptominers και οι φάρμες προσπαθούν να πουλήσουν το μεταχειρισμένο hardware για να ανακτήσουν μέρος των απωλειών τους.

H βιωσιμότητα στην εξόρυξη Ethereum συντηρείται για το νόμισμα και χρησιμοποιεί proof-of-work validation, παρότι αναμένεται να περάσει σε proof-of-stake validation, κάτι που θα κάνει την εξόρυξή του εξαιρετικά ασύμφορη με τη χρήση gaming GPU, ακόμη κι αν η αγορά ανακάμψει. Το proof-of-stake είναι η μέθοδος επικύρωσης που χρησιμοποιείται και από το Bitcoin, γι’ αυτό οι Bitcoin miners συνήθως εστιάζουν περισσότερο σε ολοκληρωμένα κυκλώματα συγκεκριμένων εφαρμογών (ASIC) για το mining, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για εξόρυξη, αντί να προσπαθούν να εξασφαλίσουν κάποιες από τις καλύτερες κάρτες γραφικών gaming που διατίθενται στην αγορά.

Τεύχος 98

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ