Skip to main content
13 May 2024 06:52

Οι φιναλίστ του μαθητικού διαγωνισμού για την επιχειρηματικότητα

Τις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός στηρίζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με περισσότερα από 12 χρόνια παρουσίας στο οικοσύστημα των startups, ενώ προσφέρει προγράμματα επιχειρηματικότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς την τελευταία τετραετία. Οι 10 φιναλίστ του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, προέρχονται από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια / Λύκεια και από 7 διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του πυλώνα υποστήριξης του Envolve «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων» (Upskilling), και έχει λάβει την έγκριση και αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00-14:00, μέσω Facebook & YouTube, με τις δέκα ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Η τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει επίσης και δυναμικές συζητήσεις από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τεχνολογικού οικοσυστήματος, καθώς και ειδικούς του κλάδου της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των φιναλίστ προέρχονται από την Αττική, την Κρήτη, τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη και τον Έβρο. Τα εγχειρήματα των μαθητών με προσανατολισμό πάντα στην αειφόρο ανάπτυξη ποικίλουν, περιλαμβάνοντας προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στη χρήση βιώσιμων προϊόντων στην καθημερινότητα, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία για την ανάπτυξη μιας πιο βιώσιμης συνείδησης και κουλτούρας.

ΤΕΥΧΟΣ 504

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ