Skip to main content
19 June 2023 06:55

Οι πρώτες δηλώσεις της νέας CEO του Twitter 

Της Αφροδίτης Μπαλίδου 

Η νέα CEO της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης Twitter, Linda Yaccarino, περιέγραψε τα σχέδιά της για το Twitter 2.0., αφού ανέλαβε καθήκοντα από τον Elon Musk πριν από λίγο καιρό. Δήλωσε, ειδικότερα, ότι η εταιρεία βρίσκεται «σε αποστολή να γίνει η πιο ακριβής πηγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο». 

Από τότε που ο Musk αγόρασε το Twitter, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις σχετικά με την προσέγγισή του για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Τον τελευταίο μήνα, όμως, η εταιρεία αποσύρθηκε από τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ. 

Σε μια σειρά από tweets, τα οποία εστάλησαν επίσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους υπαλλήλους, η Yaccarino επανέλαβε τον στόχο του Musk, ότι το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί σε «παγκόσμια πλατεία της πόλης». Δήλωσε ότι αυτό θα βοηθούσε «να προωθηθεί ο πολιτισμός μέσω της αφιλτράριστης ανταλλαγής πληροφοριών και του ανοιχτού διαλόγου για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εμάς». 

«Πιστεύουμε ότι η Linda έχει ένα σταθερό όραμα για το Twitter, με αρκετό δρόμο μπροστά της. Αυτό είναι ένα σπουδαίο πρώτο βήμα και γνωρίζει το έργο που έχει μπροστά της για την κερδοφορία της πλατφόρμας, η οποία παραμένει η “χρυσή χήνα”», δήλωσε ο Daniel Ives από την Wedbush Securities. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Musk ανακοίνωσε στις 12 Μαΐου ότι η Yaccarino θα τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter σε έξι εβδομάδες. Ωστόσο, ξεκίνησε τον ρόλο της νωρίτερα από το αναμενόμενο, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του ίδιου από την εν λόγω θέση. 

Τεύχος 308

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ