Skip to main content
16 April 2024 06:48

Οι οικονομικές καταστάσεις της Performance Technologies για το 2023

Η Performance Technologies δημοσίευσε τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2023 και την έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57.722 χιλ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17.673 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7.151 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6.130 χιλ. ευρώ.

Το 2023, η εταιρεία πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας, επιταχύνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς της. Συνεχίστηκαν οι επενδύσεις σημαντικών πόρων σε δράσεις Ε&Α στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρήση (2022), με στόχο να μπει σε νέες περιοχές, να αναπτύξει επιπλέον δεξιότητες, να σχεδιάσει νέες λύσεις και εφαρμογές και να απευθυνθεί σε καινούργιες αγορές, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το ανθρώπινο δυναμικό αυξήθηκε κατά 33 άτομα (21% YoY), ιδιαίτερα σε τομείς που η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση θα εντείνεται τα επόμενα χρόνια: Cloud services, DevOps & Automation, Αnalytics & AI, Αdvanced Οbservability. Επίσης, ενισχύθηκε περαιτέρω το cross-functional τμήμα για το Δημόσιο, που δημιουργήθηκε κατά την προηγούμενη χρήση (2022).

Μέσα στο 2023, η εταιρεία διεύρυνε το πελατολόγιό της στον ιδιωτικό τομέα και επέκτεινε τη συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες σε νέους τομείς. Επίσης, κέρδισε διαγωνισμούς ή και αναθέσεις έργων από Δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως υπεργολάβος στην εκτέλεση διαφόρων άλλων έργων.

Αξίζει να σημειωθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρείας στην περιοχή του Observability, Enterprise Service Management & Digital Workflows. Οι επιχειρηματικές συνεργασίες με τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού αυτού του χώρου (OpenText, ServiceNow, Dynatrace), η πολυετής εμπειρία και η μεγάλη και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα συμβούλων μηχανικών που συνεχώς επεκτείνεται και, κυρίως, οι επιτυχείς υλοποιήσεις έργων σε πληθώρα μεγάλων οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας της Profile Software εξασφαλίζουν σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

ΤΕΥΧΟΣ 490

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ