Skip to main content
6 September 2022 06:53

Οι νέοι entrepreneurs που κέρδισαν στα Stelios Awards

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα τα 13α Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece. Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης, που μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω Zoom από τα κεντρικά γραφεία του Stelios Philanthropic Foundation στην Αθήνα.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο κος Μάριος Κωνσταντινίδης, 34 ετών, ιδρυτής της επιχείρησης Pakketo.com, που έλαβε το κορυφαίο έπαθλο, ύψους €50.000. Πρόκειται για ένα μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα επίπλων με έδρα τη Θεσσαλονίκη που προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις, με έμφαση στο design, τη λειτουργικότητα, την ποιότητα, και φυσικά τις οικονομικές τιμές, με περισσότερα από 5.000 προϊόντα για το σπίτι και το νοικοκυριό. Μέσα σε πέντε χρόνια λειτουργίας, ο κος Κωνσταντινίδης πέτυχε ετήσιο τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ και καλό περιθώριο κέρδους.

Το δεύτερο έπαθλο, ύψους €30.000 έλαβε ο κος Άγγελος Ιωαννίδης, 38 ετών, δημιουργός του e-shop Kooqie.com, ενός δημοφιλούς προορισμού αγορών που προσφέρει τα πιο σύγχρονα, έξυπνα και λειτουργικά gadget από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα επιχείρησης που αναπτύχθηκε σημαντικά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, αγγίζοντας τζίρο 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το τρίτο έπαθλο, ύψους €20.000 έλαβε ο κος Χρήστος Τσούνης, 33 ετών, για την επιχείρησή του Financial Greeks. Το media business του είναι μια πρωτότυπη και επιτυχημένη πλατφόρμα digital marketing και influencing με βάση το YouTube, που έχει ως στόχο τη ενίσχυση της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Τσούνης δημιούργησε μια σημαντική επιχείρηση μέσα σε λίγα χρόνια, αξιοποιώντας τη δυναμική και την εμπειρία του ως YouTuber.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο συνδυασμός της βιώσιμης τεχνολογίας με την παραδοσιακή τέχνη του καραβομαραγκού, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δημιούργησε και απένειμε φέτος το τέταρτο, ειδικό Bραβείο Βιωσιμότητας, ύψους €10.000, στους κους Θάνο  και Γιάννο Κομπόγιωργα, 27 και 17 ετών αντίστοιχα, της Ναυπηγικής Κομπόγιωργας των Σπετσών, που δημιούργησαν τη Ζωή, το πρώτο ηλεκτροκινούμενο ιστιοφόρο (e-kaiki) παραδοσιακού τύπου βαρκαλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος και ο Γιάννος είναι 3ης γενιάς καραβομαραγκοί, αφού ο παππούς τους ίδρυσε την επιχείρηση στις Σπέτσες το 1965.

Τεύχος 123

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ