Skip to main content
23 November 2023 07:50

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Nvidia

Η Nvidia Corp. κατάφερε για άλλο ένα τρίμηνο να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα έσοδά της να σκαρφαλώνουν σε νέο ρεκόρ στα 18,12 δισ. δολ. για το Γ’ τρίμηνο, σημειώνοντας άλμα 206%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι χωρίς έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 4,02 δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,37 δολ.

Η κατασκευάστρια προηγμένων chip για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε παράλληλα ότι περιμένει τα έσοδά της για το τρέχον τρίμηνο να φτάσουν τα 20 δισ. δολ. – ±2% – έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 17,86 δισ. δολ.

Η εταιρεία εμφανίστηκε πάντως επιφυλακτική για το επόμενο διάστημα, αναφέροντας ότι ένα μερίδιο από τα έσοδά της προέρχεται από την Κίνα και άλλες περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή, που επηρεάζονται από τους ελέγχους που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

«Περιμένουμε οι πωλήσεις μας σε αυτούς τους προορισμούς να υποχωρήσουν σημαντικά το Δ’ τρίμηνο του έτους χρήσης 2024, αν και πιστεύουμε ότι η μείωση θα υπερκαλυφθεί από την ισχυρή ανάπτυξη σε άλλες περιοχές», ανέφερε η Chief Financial Officer της εταιρείας, Colette Kress, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν πάνω από 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τεύχος 399

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ