Skip to main content
23 February 2022 07:50

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 4ο κύκλο του Visa Innovation Program

Η Visa Inc. ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για την ανάδειξη της νέας ομάδας των fintech startups, που θα ενταχθούν το 2022 στον 4ο κύκλο του Visa Innovation Program. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι startups με καθορισμένες ομάδες και ενεργά προϊόντα ή fintech λύσεις στους τομείς Προώθησης μεθόδων πληρωμών επόμενης γενιάς, Ενδυνάμωσης των ΜμΕ, Ανοίγματος νέων ροών πληρωμών, Οικοδόμησης ενός έξυπνου και βιώσιμου μέλλοντος.

Το Visa Innovation Program αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Eleven, την Crowdpolicy και την Hackquarters και είναι μια πιλοτική πλατφόρμα που αναπτύσσει και κλιμακώνει την καινοτομία στον χώρο του fintech. Από το 2018 που ξεκίνησε, το Visa Innovation Program έχει προσελκύσει περισσότερες από 500 αιτήσεις συμμετοχής από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμμετείχαν στο πρόγραμμα 50 εταιρείες fintech. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση και έκλεισαν 45 PoC (Proof of Concepts), πιλοτικές εφαρμογές και εμπορικές συμφωνίες ως μέρος του Προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες έχουν γρήγορη πρόσβαση σε νέες αγορές και μία παγκόσμια δυνητική δεξαμενή πελατών. Κατά τη διάρκεια του Visa Innovation Program, οι ομάδες αποκτούν πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία στο fintech και συνεργάζονται με συμβούλους design thinking για να βελτιώσουν την αξία της πρότασής τους, να ορίσουν νέες περιπτώσεις χρήσης της, να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να ξεκλειδώσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι ομάδες των startups συνεργάζονται επίσης με επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, που έχουν ως βασικό στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη εταιρειών fintech.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον 4ο Κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβληθούν έως τις 14 Μαρτίου εδώ, και ειδικότερα για την Ελλάδα εδώ.

Τεύχος 17

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ