Skip to main content
29 November 2022 07:46

Νέο πληροφοριακό σύστημα στα τελωνεία

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Διακηρύσσεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, άνω των ορίων, για την ανάθεση σύμβασης με τίτλο Υλοποίηση νέου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων με βάση τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα (UCC), ο οποίος έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» 2014-2020.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η αντικατάσταση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων ICISnet από νέο πληροφοριακό σύστημα λόγω της υποχρέωσης υλοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων που προβλέπονται από τη νομοθετική δέσμη του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα, και τον Πολυετή Στρατηγικό Σχεδιασμό (MASP – Multiannual Strategic Plan) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (TAXUD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης και από τη νομοθετική δέσμη των μέτρων Φ.Π.Α. για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η διάρκεια της σύμβασης μέχρι την παράδοση του φυσικού αντικειμένου της ορίζεται σε 36 μήνες από την επομένη της ανάρτησης της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ. Η περίοδος εγγύησης καλής λειτουργίας ξεκινά από την οριστική παραλαβή του έργου και η διάρκειά της θα είναι κατ’ ελάχιστον 2 έτη.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης συμπεριλαμβανομένης της αξίας των προαιρέσεων ανέρχεται σε 12.509.590 ευρώ χωρίς συμπεριλαμβανόμενο Φ.Π.Α. και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:00 μ.μ. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Τεύχος 182

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ