Skip to main content
22 November 2022 07:44

Νέος CEO για την Sparkle

Η Sparkle ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέδειξε τον Enrico Maria Bagnasco ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Enrico Maria Bagnasco εντάχθηκε στην ομάδα της Sparkle τον Σεπτέμβριο του 2019 ως Chief Technology Officer, ενώ παράλληλα ανέλαβε και τη θέση του CEO της Sparkle Greece.

Προηγουμένως είχε διατελέσει CTO της TIM και Product & Portfolio Manager, ενώ υπό την καθοδήγησή του η TIM Technology Innovation εστίασε σε τεχνολογίες 5G, network virtualization, big data analytics και cognitive computing.

Αναφορικά με τις ακαδημαϊκές του πιστοποιήσεις, ο νέος CEO της Sparkle διατηρεί πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων από το London School of Economics.

Η Sparkle δραστηριοποιείται σε 32 χώρες παγκοσμίως και διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο backbone, με πάνω από 600.000 χλμ. οπτικών ινών από την Ευρώπη έως την Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Αξιοποιώντας διεθνείς τεχνολογικές πλατφόρμες IP, δεδομένων, υποδομές cloud, Data Center, διακίνηση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας, αλλά και πλατφόρμες φωνής, η Sparkle προσφέρει ένα πλήρες φάσμα λύσεων ICT σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, OTT, μέσα ενημέρωσης και παρόχους περιεχομένου, καθώς και σε παρόχους υπηρεσιών εφαρμογών, τηλεπικοινωνιακούς φορείς και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε 32 χώρες.

Τεύχος 177

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ