Skip to main content
20 March 2024 07:47

Νέα γενιά chip τεχνητής νοημοσύνης από την Nvidia

Η Nvidia ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια νέα γενιά chip τεχνητής νοημοσύνης και το αντίστοιχο λογισμικό για την εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει πενταπλασιαστεί και οι συνολικές πωλήσεις έχουν υπερτριπλασιαστεί από τότε που το ChatGPT της OpenAI έδωσε το έναυσμα για την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης στα τέλη του 2022. Οι διακομιστές μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) υψηλών προδιαγραφών της Nvidia είναι απαραίτητοι για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Εταιρείες όπως η Microsoft και η Meta έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά τέτοιων chip.

Η νέα γενιά επεξεργαστών γραφικών τεχνητής νοημοσύνης ονομάζεται Blackwell. Το πρώτο chip Blackwell ονομάζεται GB200 και θα κυκλοφορήσει εντός της φετινής χρονιάς.

Η εταιρεία εισήγαγε επίσης το λογισμικό, NIM, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας στους πελάτες έναν ακόμη λόγο για να παραμείνουν στα chip της Nvidia έναντι ενός αυξανόμενου πεδίου ανταγωνιστών. Τα στελέχη της Nvidia ισχυρίζονται σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, ότι η εταιρεία γίνεται λιγότερο ένας μισθοφορικός πάροχος chip και περισσότερο ένας πάροχος πλατφόρμας, όπως η Microsoft ή η Apple, πάνω στην οποία άλλες εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν λογισμικό.

Τεύχος 472

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ