Skip to main content
22 June 2023 06:51

Μνημόνιο συνεργασίας JOIST και Creative Valley

Σε μια νέα διεθνή συμφωνία που ενισχύει τη μεταφορά καινοτομίας και την επιχειρηματική ανάπτυξη υπέγραψε το Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Ο κος Τάσος Βασιλειάδης, Πρόεδρος του JOIST, συνάντησε και υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον κο Yann Gozlan, ιδρυτή και CEO της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας Creative Valley, στο Station F στο Παρίσι, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θερμοκοιτίδες και start-up campuses στον κόσμο.

Υπό την καθοδήγηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Creative Cluster, το Creative Valley αποτελεί θερμοκοιτίδα και μια κοινότητα καινοτομίας που βασικό στόχο έχει την επιτάχυνση της ανάπτυξης των start-ups. Παρέχοντας τη μέγιστη υποστήριξη μέσω προγραμμάτων επιτάχυνσης, ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Θεωρεί τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία επιτυχημένων start-ups, ενώ εξειδικεύεται σε τομείς, όπως το Deep Tech, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ρομποτική, το Fintech, η Τέχνη, οι Έξυπνες Πόλεις, η Αγροτεχνολογία και άλλα.

Στο πλαίσιο της αποστολής του στο Παρίσι, ο κος Τάσος Βασιλειάδης συμμετείχε σε συναντήσεις με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους εταιρειών για την ανάπτυξη του phygital οικοσυστήματος και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Πάρκου Καινοτομίας JOIST. Η επίσημη, πλέον, συνεργασία του JOIST και του Creative Valley πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και τη διαμεσολάβηση της κας Χρύσας Βουλγαράκη, Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες συνεργασίας που αναπτύσσει το JOIST αυτό το διάστημα ανοίγοντας νέες συνεργασίες με ένα από τα πιο δυναμικά start-up οικοσυστήματα της Γαλλίας.

Τεύχος 311

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ