Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 Απριλίου 2023 06:43

Με μεγάλη μαζικότητα η πρώτη Acronis Day στην Ελλάδα 

Του Χρίστου Κρανάκη 

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία της Tic Tac Data Recovery & Cyber Security να διοργανώσει την πρώτη Acronis Day στην Ελλάδα. Η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είναι ενδεικτική τόσο του μεγέθους και της εμβέλειας της Acronis στο παγκόσμιο στερέωμα όσο, βέβαια, και της επιβλητικής παρουσίας και ισχυρής διασύνδεσης της Tic Tac με την ελληνική αγορά του IT. Στην κατάμεστη αίθουσα «ΜΥΚΗΝΑΙΣ» του 5αστερου ξενοδοχείου Divani Caravel, λοιπόν, η πολυμελής ομάδα της Tic Tac υποδέχτηκε πλήθος παλιών και νεότερων συνεργατών της, προκειμένου να τους φέρει σε επαφή με τις υψηλού επιπέδου λύσεις cybersecurity, data recovery και disaster recovery που προμηθεύει η Acronis. 

Το Techmail παρευρέθηκε στην εκδήλωση και σας παρουσιάζει τους σημαντικότερους κόμβους αυτής. 

Αρχικά, στο βήμα ανέβηκε το αναγνωρίσιμο «δίδυμο» της Tic Tac, ο Παναγιώτης Πιέρρος και ο Μιχάλης Μίγγος, Managing Director και Υπεύθυνος του τμήματος Cyber Security αντίστοιχα. Σε μια διαδραστική παρουσίαση, οι δυο τους εξιστόρησαν εν συντομία την ιστορία της Tic Tac από τον Φεβρουάριο του μακρινού 1999 μέχρι σήμερα. Όπως αφηγήθηκαν, κάπου στη μέση της διαδρομής της εταιρείας – γύρω στο 2006 – οι αναβαθμισμένες (για τα δεδομένα του τότε) κυβερνοεπιθέσεις τύπου Ransomware σήμαναν την ώρα για «αλλαγή». Από τότε λοιπόν, η Tic Tac, η οποία είχε ήδη καθιερωθεί ως σημαντικός παίκτης στην ανάκτηση δεδομένων από κάθε αποθηκευτικό μέσο, «άλλαξε σελίδα» και αναβάθμισε τις υπηρεσίες και τις λύσεις κυβερνοασφάλειας που παρείχε. Από τότε, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει περισσότερα από 2.000 περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων, παρέχοντας στους συνεργάτες της καθολική προστασία αξιοποιώντας εκσυγχρονισμένα Incident Response Plans (Σχέδια Αντιμετώπισης Περιστατικών Ασφάλειας) και λειτουργώντας ως πιστοποιημένος MSP (Πάροχος Διαχείρισης Υπηρεσιών). Όπως επεσήμαναν, αμφότεροι οι κοι Μίγγος και Πιέρρος, ακρογωνιαίος λίθος της διαρκούς επιτυχίας της Tic Tac αποτέλεσε η συνεργασία με την Acronis, καθώς οι λύσεις της έχουν αποδείξει την καταλληλόλητά τους για κάθε είδος κυβερνοαπειλής και δύνανται να εγγυηθούν υψηλά επίπεδα Business Continuity σε κάθε τελικό χρήστη. 

Στο σημείο αυτό, στο βήμα ανέβηκε ο Ivan Doudin, Regional Sales Director Balkans, Turkey, CIS, Mediterranean της Acronis. Ο κος Doudin ξεκίνησε αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία της Acronis, η οποία στις 31 Μαρτίου έκλεισε τα 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας της. Στάθηκε, ακόμα, στην «ηχηρή» παρουσία τής εταιρείας ανά τον κόσμο και την δραστηριοποίηση της σε 33 χώρες. Αναφορικά με την περιοχή των Βαλκανίων, ο κος Dοudin εστίασε στην ανέγερση γραφείων της Acronis στη Σόφια πριν 5 χρόνια, τα οποία απασχολούν περί των εξακοσίων εργαζομένων. Όπως δήλωσε, η εγγύτητα των γραφείων Σόφια – Ελλάδας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ελληνική αγορά.  Αναφερόμενος στην εταιρική φιλοσοφία της Acronis, ανέφερε πως όλες οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας της εταιρείας στηρίζονται σε 5 βασικούς πυλώνες: Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity και Security, ενώ εξήγησε πως στην εποχή της καθολικής ψηφιοποίησης του σήμερα, η ύπαρξη all – in – one, αυτόνομων και ολοκληρωμένων λύσεων σαν αυτές που προκρίνει η Acronis συνιστά το μεγάλο πλεονέκτημα της εταιρείας. 

Στη συνέχεια, το μικρόφωνο πήρε ο κος Μανώλης Σφακιανάκης, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους γνώστες των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, ο οποίος με στόμφο και με στοιχεία ανέδειξε τις τεράστιες προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας στη χώρα μας. Εστιάζοντας στις επιθέσεις τύπου Ransomware, ανέφερε πως εταιρείες σαν την Acronis αποτελούν τον μόνο τρόπο προστασίας των εταιρειών από εκβιασμούς hacker και από την καταβολή λύτρων. 

Επιπλέον, τοποθετήθηκε ο κος Δημήτρης Γεωργίου, Chief Security της Alphabit SA, ο οποίος υπό την ιδιότητα του συνεργάτη, ευχαρίστησε θερμά τόσο την Tic Tac όσο και την Acronis για την πολύχρονη συνδρομή τους στην καθημερινή λειτουργία της Alphabit. 

Τον λόγο, στη συνέχεια, έλαβε ξανά στέλεχος της Acronis, ο κος Slav Umlenov, Senior Distribution Account Manager, ο οποίος υπογράμμισε τη μεγάλη επισκεψιμότητα του event και εξήρε την Tic Tac τόσο για τη διοργάνωση της 1ης Acronis Day όσο και για τη συνολική της δουλειά ως Acronis Platinum Partner. Αναφερόμενος στις τεχνικές λύσεις cybersecurity της Acronis, ξεκαθάρισε πως η εταιρεία διαφυλάσσει την προστασία πολλών και διαφορετικών ηλεκτρονικών πλατφορμών, ενώ η πλατφόρμα της εταιρείας είναι εύχρηστη και πλήρως ανεπτυγμένη, ώστε να ενσωματώνει, ταυτόχρονα, λειτουργίες φυσικής προστασίας και προστασίας cloud. Επίσης, στάθηκε στην ευρεία γκάμα λύσεων της Acronis η οποία δύναται να προστατεύσει πάσης φύσεως συσκευές (Η/Υ, κινητά, tablet κ.λπ.) με κάθε δυνατό τρόπο (π.χ. e-mail security, antivirus και antiransomware λειτουργίες). 

Το 2ο μέρος της εκδήλωσης ήταν αρκετά τεχνικό και απευθυνόταν κυρίαρχα στους επαγγελματίες της «πρώτης γραμμής». Ως επί το πλείστον, το ανέλαβε ο κoς Γιάννης Τζήμος, Head of Cyber Security Department της Tic Tac, ο οποίος προχώρησε σε μια σύντομη επίδειξη των πρωτόκολλων Disaster Recovery που χρησιμοποιεί η Tic Tac και στηρίζονται στην τεχνογνωσία της Acronis. 

Μετά το πέρας των ομιλιών παραχωρήθηκαν δώρα – χορηγία της Acronis στους πρώτους 100 συνεργάτες που κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο Techmail, τα στελέχη της Acronis που ταξίδεψαν στην Αθήνα, στάθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία τους με την ομάδα της Tic Tac και επεσήμαναν τη δημιουργία cloud data center στη Θεσσαλονίκη το 2021. Ακόμα αποκάλυψαν πως εντός ολίγων ημερών αναμένεται να «σκάσει» μια μεγάλη συμφωνία της Acronis με μία από τις κορυφαίες αθλητικές ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος, μιας και η εταιρεία εξειδικεύεται στη συνεργασία με μεγάλα αθλητικά clubs ανά τον κόσμο, όπως η Liverpool και η Arsenal. 

Τεύχος 260

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ