Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Σεπτεμβρίου 2023 06:49

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το InnoHealth Forum 2023

Καινοτομίες, ουσιαστικές συζητήσεις, γόνιμες αλληλεπιδράσεις, διασύνδεση φορέων, προτάσεις και λύσεις, ανέδειξε το InnoHealth Forum, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, στη Λάρισα. Η διήμερη έκθεση αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών, φέρνοντας στο προσκήνιο νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες από τον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, και εγείροντας σημαντικά ερωτήματα γύρω από το μέλλον της υγείας, το οποίο μετασχηματίζεται μέσα από τις νέες τεχνολογίες.

Τη δεύτερη ημέρα της διήμερης υβριδικής έκθεσης, το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαχείρισης κρίσεων που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές και τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτές για την ηλεκτρονική υγεία. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία σήμανε την εκκίνηση της δεύτερης ημέρας του InnoHealth Forum, με τίτλο Οι Φυσικές Καταστροφές ως Πρόκληση της Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας, ο κος Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως συντονιστής της συζήτησης, αναφέρθηκε στα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης. Τον λόγο στη συνέχεια, πήρε ο κος Εμμανουήλ Πικουλής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Γ’ Παν/κής Χειρουργικής Κλινικής, ΠΓΝ, ο οποίος υπερτόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαχείριση κρίσεων καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε: «…είναι η μόνη που μπορεί να νικήσει τον πανικό σε μια κατάσταση ανάγκης». Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις ασκήσεις ετοιμότητας και διαχείρισης κρίσεων που το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει κάθε χρόνο στη Ρόδο με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της έκθεσης, έλαβε χώρα και η παρουσίαση του Wise AI Club Healthcare. Πρόκειται για μια κλειστή λέσχη ηγετών στον τομέα της υγείας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία συντονίζεται από το Κέντρο Ικανοτήτων ΠΥΘeΙΑ και θα αποτελέσει μελλοντικά ένα επαναλαμβανόμενο φόρουμ για επιστήμονες και επιχειρηματίες των δύο κλάδων. Στην παρουσίαση Ρυθμιστικό Πλαίσιο των Ιατρικών Συσκευών (MDR & IVDR), η κα Ιωάννα Μιχαλοπούλου και η κα Ευαγγελία Μανίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Associate της Δικηγορικής Εταιρείας Michalopoulou & Associates, αναφέρθηκαν στο πεδίο εφαρμογής MDR/IVDR, την ταξινόμηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ανέλυσαν τη θεματική Medical Device as a Software.

Στην υβριδική έκθεση έγινε και το πρώτο επίσημο launch meeting του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Τομέα της Υγείας και Φαρμάκων Health Hub, διοργανωτή της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή του συνόλου του εταιρικού σχήματος. Το launch meeting περιλάμβανε την ενημέρωση σχετικά με το στάδιο υποβολής της πρότασης, την παρουσίαση των πλάνων εργασίας και τον ορισμό των επόμενων βημάτων, με όλους τους εταίρους να δεσμεύονται για την έναρξη της λειτουργίας του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Το περιοδικό Techmail διετέλεσε Χορηγός Επικοινωνίας του φετινού InnoHealth Forum.

Τεύχος 359

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ