Skip to main content
7 February 2024 07:43

Με επιτυχία διεξήχθη το 2ο M-STAT-Viber Exclusive Event

Παρουσία δεκάδων επαγγελματιών και υψηλόβαθμων εταιρικών στελεχών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους και αξιοποιούν τις υπηρεσίες Viber Business Messaging, πραγματοποιήθηκε το 2ο MSTATViber Exclusive Event που διοργάνωσαν οι δύο εταιρείες.

To event διεξήχθη σε συνεδριακή αίθουσα στον πολυχώρο Gazarte | Athens Cultural Hub, στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα στελέχη τόσο της M-STAT όσο και της Rakuten Viber, μέσα από τις παρουσιάσεις τους, στόχευσαν στην ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, αναδεικνύοντας όλες τις προσθήκες που παρέχει η Rakuten Viber στις εξελιγμένες υπηρεσίες Βusiness Μessaging μέσα από την εφαρμογή Viber. Επικεντρώθηκαν στα πλεονεκτήματα του Viber ως Superapp, παρουσίασαν τις λύσεις Secure Business Messaging, ανακοίνωσαν το λανσάρισμα των Viber Business Calls και εξέθεσαν τα πλεονεκτήματα που προσδίδει η χρήση Chatbot στην επικοινωνία μεταξύ επιχείρησης – καταναλωτή.

Το πάνελ της εκδήλωσης.

Ο CEO της M-STAT, κος Ίων Μπαντέκας, μίλησε για την μακροχρόνια και πολύτιμη συνεργασία μεταξύ της M-STAT και της Rakuten Viber από το 2017, τονίζοντας πως η εταιρεία αποτελεί έναν από τους πρώτους Business Partners της Rakuten Viber διεθνώς και τον πρώτο στην ελληνική αγορά. Χαρακτηρίζοντας τη μακρά σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών ανέφερε πως αυτή είναι αμφίδρομη, με την M-STAT να παίζει καταλυτικό ρόλο στην κατοχύρωση του Viber ως μία από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές εταιρικής επικοινωνίας στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ζήτηση για τις υπηρεσίες Viber που προσφέρει η M-STAT χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση, η οποία, με τη σειρά της, μεταφράζεται σε διαρκή αύξηση των εσόδων και της ανάπτυξης της εταιρείας. Ενδεικτικά, η εταιρεία εμφανίζει διαρκώς ανοδική πορεία, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας το 2001, χάρη στις συνεχώς εκσυγχρονιζόμενες υπηρεσίες που προσφέρει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, όπως Βusiness Μesssaging, Ε-mail Μarketing, Push Notifications, αποστολή μαζικών SMS, σχεδιασμός Web και Mobile Eφαρμογών κ.ά. Η επιτυχημένη παρουσία της M-STAT έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των οικονομικών της μεγεθών, καθώς αυτή τη στιγμή το YoY revenue της εταιρείας ανέρχεται στο +27%, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα το τρέχον έτος.

Ο κος Ofir Eyal της Rakuten απευθύνεται στο κοινό.

Η εφαρμογή Viber ως Superapp: Εστιάζοντας στο πως οι νέες δυνατότητες του Viber έχουν συνδράμει καθοριστικά στη διαμόρφωση και προώθηση επαγγελματικών λογαριασμών στο ήδη υπάρχον οικοσύστημα Viber για Επιχειρήσεις, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ανάλυση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η μετατροπή του Viber σε Superapp. Όπως ειπώθηκε, εντός του 2023, επετεύχθη αύξηση πάνω από 50 % στις εμφανίσεις διαφημίσεων, με τις εταιρείες που αξιοποιούν τις προηγμένες δυνατότητες της εφαρμογής να απολαμβάνουν εμφανώς μεγαλύτερο «visibility». Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, καθώς τα Business Messages που παραδίδονται στην πελατειακή βάση υπολογίζεται πως αυξήθηκαν κατά περίπου 45%, ενώ τα μηνύματα συνομιλίας για υποστήριξη πωλήσεων, τα Conversational Messages κ.ο.κ. σχεδόν επταπλασιάστηκαν. Τέλος, τα μηνύματα ειδικής προώθησης, όπως π.χ. προσφορές και εκπτώσεις, παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 20%.

Η σημασία της ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ κοινού και επιχειρήσεων: Σημαντικός άξονας στον οποίο στάθηκαν οι ομιλητές του event, αποτέλεσε η ασφάλεια που παρέχει το Viber Business μεταξύ των συνομιλιών. Όπως τονίστηκε, η εφαρμογή προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end όσον αφορά στην αποστολή και λήψη μηνυμάτων από επιχειρήσεις προς την πελατειακή τους βάση, όπως, φυσικά, και στις διαπροσωπικές συνομιλίες. Τα μηνύματα εντός της εφαρμογής δεν αποθηκεύονται στους διακομιστές της Viber, οι συνδέσεις είναι ασφαλείς και γίνονται αποκλειστικά μέσω HTTPS, καθιστώντας το Viber μια εξαιρετικά ασφαλή επιλογή τόσο για τους χρήστες όσο και για τους επίσημους εταιρικούς λογαριασμούς.

Νέες δυνατότητες με το Viber Business Calls: Σημαντικό θέμα προς συζήτηση, το οποίο αφορά (και) την ελληνική αγορά, αποτέλεσε η νέα δυνατότητα, Viber Business Calls, που λανσάρει η Rakuten Viber. Μέσω αυτής, προστίθεται ένα ειδικά σχεδιασμένο κουμπί «Κλήση» που επιτρέπει την αυτόματη τηλεφωνική σύνδεση του κάθε ενδιαφερόμενου με το τηλεφωνικό κέντρο της επιχείρησης.

Η «δύναμη» των Chatbots: Ο αριθμός των Chatbots στο Viber, τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί, γεγονός που αποδεικνύει τα υψηλά επίπεδα δημοφιλίας του συγκεκριμένου εργαλείου, ως νέα μορφή επικοινωνίας. Όπως εξήγησε, πιο συγκεκριμένα, ο κος Γιώργος Σολιδάκης, Product Manager της M-STAT, στα ισχυρά πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται:

• Η δυνατότητα 24/7 επικοινωνίας των επιχειρήσεων με το καταναλωτικό κοινό, καθώς τα Chatbots πετυχαίνουν αυτό που είναι ανθρωπίνως αδύνατο, δηλαδή να είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή της ημέρας, χωρίς να δεσμεύονται από χρονικούς περιορισμούς.

• Ο user-centric σχεδιασμός, ο οποίος προσδίδει ποιοτικά ανώτερη εξυπηρέτηση.

• Η δυνατότητα μαζικών αποστολών ταυτόχρονα, που προσφέρει τη δυνατότητα καταλληλότερου target audience.

Όπως ανέφερε ο κος Σολιδάκης, παραδείγματα μεγάλων εταιρειών που αξιοποίησαν τα Viber Chatbots αποδεικνύουν πως η χρήση τους δύναται να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των συνδρομητών σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Μετά το πέρας των ομιλιών, παραχωρήθηκε γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Gazarte.

Ο κος Σολιδάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η M-STAT, σε ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή της στην Rakuten Viber για την συνεχή της υποστήριξη. Με την σειρά της, η Rakuten Viber, την οποία εκπροσώπησε ο CEO της εταιρείας, Ofir Eyal, έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην M-STAT για τη διοργάνωση του event, αλλά και στο κοινό για την ενεργή συμμετοχή τους. O κος Eyal δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το event σηματοδοτεί μια νέα φάση στη γόνιμη συνεργασία μας».

Πλάνα από τον χώρο της εκδήλωσης.

Τεύχος 443

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ