Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Σεπτεμβρίου 2022 06:43

Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια Microsoft Hellas

Ο απολογισμός του παρελθόντος και οι υποσχέσεις για το μέλλον

Του Χρίστου Κρανάκη

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της συμπλήρωσης 30 χρόνων παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της μεγάλης συνεισφοράς της εταιρείας στην ελληνική επιχειρηματικότητα από το 1992 μέχρι σήμερα, αποτέλεσε η έντονη εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρο Νιάρχος παραβρέθηκαν σημαίνοντες υπουργοί και φυσικά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ειδικής εκδήλωσης.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, και η επικεφαλής Marketing & Operations για τις ίδιες θυγατρικές, Χριστίνα Λεϊμονή, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των media. Σε αυτή, παρουσιάστηκε αναλυτικά η έκθεση Impact Report 1992 – 2022 που καταγράφει τις ευεργετικές επιδράσεις της Microsoft στην ελληνική οικονομία. Όπως τόνισε ο κος Μιχαλόπουλος, η εταιρεία είναι περήφανη για την τριακονταετή προσφορά της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και ξεχώρισε 4 βασικούς πυλώνες:

1. Τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων χωρίς αποκλεισμούς.

2. Την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.

3. Τη βιωσιμότητα.

4. Την κυβερνοασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, τα στελέχη της Microsoft ξεχώρισαν τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι και στη λήψη προωθητικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση τόσο των μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων, όσο και των απαρχαιωμένων δημοσίων υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκαν η σύναψη συνεργασιών μεταξύ Microsoft και μικρότερων εταιρειών (βλ. Startup) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας που απευθύνονται σε εργαζομένους και ανέργους και από τα οποία υπολογίζεται πως έχουν ήδη αποφοιτήσει άνω των 3.5 χιλ. δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα, αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά στη συνδρομή της εταιρείας στην προστασία και ενίσχυση των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Από την καθιέρωση του στόχου για παροχή καθολικής πρόσβασης στην τεχνολογία μέχρι τη προσθήκη όλο και παραπάνω γλωσσών στο Microsoft Teams (συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών) και από τη συνδρομή σε Μ.Κ.Ο. μέχρι τη θέσπιση μέτρων ποσόστωσης και προστασίας της διαφορετικότητας, η Microsoft επιχειρεί να αποτελέσει μπροστάρη στις κοινωνικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό είναι, όπως τονίστηκε, ότι η Microsoft είναι η πρώτη εταιρεία που ψήφισε υπέρ των γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

Αναφορικά, με το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας και της κλιματικής κρίσης, σημειώθηκε πως η συνδρομή της Microsoft στον αγώνα της χώρας μας για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος είναι τεράστια, καθώς υπολογίζεται πως η μετάβαση επιχειρήσεων και φορέων στο Cloud μειώνει το ποσοστό ακόμα και τα 93%.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας, με τον Κ. Μιχαλόπουλο να αποκαλύπτει πως περί των 150.000 χρηστών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν λογισμικά ασφαλείας της Microsoft, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να συνάψει νέες δυναμικές συνεργασίες στον συγκεκριμένο χώρο.

Το 2023 τα νέα data center

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της εταιρείας στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν πως οι αδειοδοτήσεις για τα 3 data centers που σχεδιάζονται να ανεγερθούν στην Αττική προχωράνε κανονικά παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Η κατασκευή τους αναμένεται να εκκινήσει εντός του 2023 με τελικό στόχο την ολοκλήρωση του «data center region» εντός των επόμενων 3 χρόνων. Τέλος, ο προσανατολισμός της εταιρείας παραμένει απαράλλακτος, καθώς η Microsoft αναμένεται να συνεχίσει να εστιάζει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις τεχνολογικές τους ανάγκες.

Τεύχος 134

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ