Skip to main content
15 June 2023 06:51

Μέλος της RE100 η LG Electronics

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι έχει γίνει μέλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας RE100 (Renewable Energy 100), που ενθαρρύνει την κάλυψη του 100% των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έχει οριστικοποιήσει τα σχέδιά της για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεών της από ΑΠΕ έως το 2050. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η LG θα αυξήσει σταδιακά τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως είναι η ηλιακή και η αιολική, σε 60% έως το 2030 και σε 90% έως το 2040, φτάνοντας στον στόχο του 100% έως το 2050.

Παράλληλα με την επέκταση της παραγωγής και της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων υψηλής απόδοσης στα γραφεία και τις μονάδες παραγωγής, η LG θα εφαρμόσει επιπλέον μέτρα, όπως η απόκτηση πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας (RECs), η υπογραφή συμφωνιών αγοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (PPAs) και, στη Νότια Κορέα, με την καταβολή του ειδικού τέλους για χρήση πράσινης ενέργειας στην Korea Electric Power Corporation (KEPCO).

Η LG είχε κάνει ήδη σχέδια για να επιταχύνει τη μετάβασή της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πορεία της προς την περιβαλλοντική ουδετερότητα. Με τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρεία μειώνει επίσης τις έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται κατά τη χρήση ενέργειας. Το 2019, η LG ανακοίνωσε τη δέσμευση Zero Carbon 2030 για την επίτευξη καθαρών μηδενικών (άμεσων και έμμεσων) εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το έτος 2030.

Τεύχος 306

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ