Skip to main content
29 May 2023 06:45

Λύση Disaster Recovery από την Pylones Hellas για τον Όμιλο ΑΒΑΞ  

H Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την υλοποίηση έργου DR (Disaster Recovery) στον Όμιλο ΑΒΑΞ, σε συνεργασία με την AWS. 

Στο πλαίσιο περαιτέρω θωράκισης της επιχειρησιακής λειτουργίας των πληροφοριακών του συστημάτων, o Όμιλος ΑΒΑΞ ανέθεσε στην Pylones Hellas τη σχεδίαση και δημιουργία Disaster Recovery Site στο Cloud της AWS. 

Η λύση της AWS στο Cloud 

H Pylones Hellas, στρατηγικός συνεργάτης της AWS, δημιούργησε ουσιαστικά ένα Disaster Recovery Site, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση cold standby και σε περίπτωση ενδεχόμενης καταστροφής της onsite υποδομής του Ομίλου ΑΒΑΞ, θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, εκμηδενίζοντας το down time που θα ήταν αναπόφευκτο σε διαφορετική λύση.  

Κατόπιν μελέτης, επιλέχθηκαν 51 servers των οποίων η λειτουργία κρίθηκε απαραίτητη για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο οι servers, όσο και τα συστήματα Cyber Security να απαιτούν ελάχιστες αλλαγές κατά τον συγχρονισμό στο Disaster Recovery Site. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας των servers πλέον στο cloud, ενώ ταυτόχρονα, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο AWS Cloud αποτελούν και off site backup της onsite υποδομής. 

Για την υλοποίηση αξιοποιήθηκαν εργαλεία στα οποία έχει ήδη επενδύσει ο Όμιλος ΑΒΑΞ για να διατηρηθεί ομοιογένεια μεταξύ των data centers, αλλά και να περιοριστεί το κόστος, ενώ τα εργαλεία που προσέφερε η AWS επέτρεψαν την γρήγορη υλοποίηση του Cloud Disaster Recovery site. Ο σχεδιασμός της λύσης έγινε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να είναι εφικτή μελλοντικά η δυνατότητα φιλοξενίας παραγωγικών συστημάτων και της μετάβασής τους από cold stand by σε ένα υβριδικό σχήμα. 

Σχετικά με τη συνεργασία για την υλοποίηση του έργου, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Pylones Hellas, κος Γεώργιος Λιναρδάκης, δήλωσε «Είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε επιτυχώς το έργο του Ομίλου ΑΒΑΞ, υλοποιώντας Disaster Recovery λύση στο Cloud της AWS που διασφαλίζει τη συνέχεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του Ομίλου σε περίπτωση αστοχίας ή μη διαθεσιμότητας των υπηρεσιών του κύριου μηχανογραφικού κέντρου. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε πρωτοποριακές λύσεις που να μπορούν, αφενός να καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες των πελατών μας, κι αφετέρου να προετοιμάζουν για όσες έπονται». 

Αντίστοιχα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Pylones Hellas, κος Νικόλαος Σίμος, ανέφερε: «Το έργο του Ομίλου ΑΒΑΞ αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση που μας επέτρεψε όχι μόνο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρέχει η AWS σε ό,τι αφορά στη δημιουργία Disaster Recovery υποδομής, αλλά και να υλοποιήσουμε με απόλυτη επιτυχία το έργο σε πρωτόγνωρα μικρό χρονικό διάστημα. Η άρτια καταρτισμένη ομάδα μας εργάστηκε συστηματικά και δομημένα ώστε να μεταβούν κλώνοι 51 κρίσιμων servers στο cloud της AWS, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία τους. Χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια, o Όμιλος ΑΒΑΞ έχει διασφαλίσει την επιχειρησιακή του συνέχεια , με σχεδόν μηδενικό downtime». 

«Είμαστε περήφανοι που μέσα από την εξειδίκευση της τεχνικής ομάδας της Pylones, οργανισμοί σαν τον Όμιλο ΑΒΑΞ μπορούν να επωφεληθούν από την ανοικτή τεχνολογία της AWS και να αποκτήσουν εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος μία λύση Disaster Recovery στο cloud, εφαρμοσμένη στις ανάγκες τους και που πληροί τα υψηλότερα standards ασφάλειας και ανθεκτικότητας», αναφέρει η κα Εριέττα Τοσίδη, Energy and Industrial Sales Manager, AWS Greece, Cyprus, Malta. 

Τεύχος 294

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ