Skip to main content
7 March 2024 07:53

Κυβερνοεπιθέσεις της Βορείου Κορέας στη Νότια

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Βορειοκορεάτες hackers έχουν εισβάλει σε νοτιοκορεάτικους κατασκευαστές εξοπλισμού τσιπ, σύμφωνα με την υπηρεσία αντικατασκοπείας της Νότιας Κορέας. Αυτό συμβαίνει ένα μήνα αφότου ο πρόεδρος Yoon Suk Yeol προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να οργανώσει προκλήσεις, όπως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για να παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές. Πέρυσι, η Βόρεια Κορέα παραβίασε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός βοηθού του προέδρου Yoon.

«Πιστεύουμε ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προετοιμάζεται ενδεχομένως να παράγει τους δικούς της ημιαγωγούς λόγω των δυσκολιών στην προμήθειά τους λόγω των κυρώσεων», ανέφερε η NIS σε ανακοίνωσή της. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της Βορείου Κορέας θα μπορούσαν να καθοδηγούνται από την ανάγκη κατασκευής τσιπ για τα εξοπλιστικά της προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των δορυφόρων και των πυραύλων. Η NIS πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα διείσδυσε στους διακομιστές δύο εταιρειών εξοπλισμού τσιπ τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, κλέβοντας σχέδια προϊόντων και φωτογραφίες των εγκαταστάσεών τους. Προειδοποίησε επίσης άλλες εταιρείες στον κλάδο της κατασκευής τσιπ να λάβουν προφυλάξεις έναντι παρόμοιων επιθέσεων.

Όπως φαίνεται, οι hackers χρησιμοποίησαν μια τεχνική που ονομάζεται living off the land, η οποία ελαχιστοποιεί τους κακόβουλους κώδικες και χρησιμοποιεί υπάρχοντα νόμιμα εργαλεία, που είναι εγκατεστημένα στους διακομιστές, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό τους με λογισμικό ασφαλείας.

Τεύχος 464

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ