Skip to main content
12 February 2024 07:52

Κυβερνοεπίθεση σε νοσοκομείο παίδων των ΗΠΑ

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Παιδιατρικό νοσοκομείο στο Σικάγο εξακολουθεί να προσπαθεί να αποκαταστήσει τα ηλεκτρονικά του συστήματα, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το περιστατικό κυβερνοασφάλειας που το ανάγκασε να κλείσει το δίκτυό του. Το νοσοκομείο Lurie Children’s Hospital αναφέρει ότι η διακοπή λειτουργίας επηρέασε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα τηλέφωνα και ορισμένα άλλα ηλεκτρονικά συστήματά του. Το νοσοκομείο παραμένει λειτουργικό, αλλά δήλωσε ότι η διακοπή λειτουργίας δυσκόλεψε τον προγραμματισμό, την πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία και το ιστορικό συνταγών για τους ασθενείς και το προσωπικό.

«Αναγνωρίζουμε την απογοήτευση που προκαλεί το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε το πότε θα επιλυθεί αυτό το πρόβλημα», ανέφερε το Lurie σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. «Η έρευνά μας παραμένει σε εξέλιξη και εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για την επίλυση του θέματος».

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη διακοπή λειτουργίας στις 31 Ιανουαρίου, αλλά δεν αναγνώρισε δημοσίως ότι οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Το Lurie αναφέρει ότι η διακοπή δεν επηρεάζει άμεσα τις περισσότερες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών έκτακτης ανάγκης, αλλά ορισμένοι ασθενείς και γιατροί δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στα αρχεία ηλεκτρονικά.

Το Lurie δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του περιστατικού κυβερνοασφάλειας ή αν ζητήθηκαν λύτρα για πλήρη πρόσβαση στα συστήματά του. «Το αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά, διεξάγουμε έρευνα με την υποστήριξη κορυφαίων εμπειρογνωμόνων και εργαζόμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», ανέφερε το νοσοκομείο.

Τεύχος 446

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ