Skip to main content
7 February 2022 16:11

Ισότητα των φύλων από την Schneider Electric

Η Schneider Electric εντάσσεται στον Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2022, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ο δείκτης αυτός αξιολογεί την ισότητα μεταξύ των φύλων ως προς την κατοχή ηγετικών θέσεων από γυναίκες και την εύρεση νέων ταλέντων (talent pipeline), την ισότητα αμοιβών μεταξύ των φύλων, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, την πολιτική κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των παγκόσμιων πρακτικών της.

Η Schneider Electric σημείωσε βαθμολογία που ξεπερνούσε τον συνολικό μέσο όρο του GEI, με τις υψηλότερες βαθμολογίες να αφορούν στην ισάξια αμοιβή μεταξύ των φύλων. Η Schneider δεσμεύεται να επιτύχει <1% μισθολογική διαφορά για τις γυναίκες και τους άνδρες έως το 2025.

Η εταιρεία σημειώνει, επίσης, υψηλότερη από τον μέσο όρο βαθμολογία στις κατηγορίες για εταιρική κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, και την ενδυνάμωση των γυναικών, με αύξηση κατά 15% και 17% αντίστοιχα.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας και των στόχων βιωσιμότητας για το 2025, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης από νέες προσλήψεις σε ανώτερα στελέχη, και αντικατοπτρίζουν τη συνεχή δέσμευση και τις πρωτοβουλίες της Schneider για την προώθηση θετικών αλλαγών και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Τεύχος 6

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ