Skip to main content
25 November 2022 07:47

Θύμα hacking η Όλγα Γεροβασίλη

Hackers κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κας Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και να «επιτεθούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η ίδια.

Τα αρμόδια όργανα προχωρούν στην ψηλάφηση των τραπεζικών κινήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και ψάχνουν για ψηφιακά «ίχνη» των δραστών που υπέκλεψαν χρηματικά ποσά από τον λογαριασμό μισθοδοσίας της όσο και αυτών που εξαπέλυσαν διαδικτυακή επίθεση στα social media που διατηρεί.

Η κα Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν: «Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια τη γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες.

Ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς, αλλά και τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση.

Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

Τεύχος 180

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ