Skip to main content
23 February 2022 10:01

Η WIND συνεισφέρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων

Η WIND Ελλάς συμβάλλει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναπτύσσοντας νέες, καινοτόμες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) για «έξυπνες» πόλεις με στόχο την αντιμετώπιση των σύγχρονων αστικών προκλήσεων. Οι ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές για «έξυπνες» πόλεις της WIND μπορούν να υποστηρίξουν μια σειρά από ανάγκες του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντας ενεργά και αποτελεσματικά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, η WIND υλοποιεί μια νέα σειρά ψηφιακών λύσεων που περιλαμβάνει:

  • Συστήματα Έξυπνης Διαχείρισης των Υδάτων (Smart Water Management) για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων των πόλεων.
  • Συστήματα Έξυπνης Στάθμευσης (Smart Parking),όπου μέσα από τη χρήση του προηγμένου δικτύου της WIND διευκολύνεται η εξεύρεση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους οδηγούς.
  • Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων (Buildings Energy Management), για τη βελτίωση του σχεδιασμού και την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Ολοκληρωμένο Σύστημα Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων, μέσα από το οποίο η εταιρεία παρέχει εξοπλισμό και δίκτυα για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, καθώς και την πληροφοριακή υποστήριξη των αρμόδιων ομάδων.
  • Έξυπνες λύσεις για την υγεία (e-health).
  • Έξυπνες λύσεις για την κινητικότητα (smart mobility).
  • Έξυπνες λύσεις για τον ψηφιακό πολιτισμό και τον τουρισμό.

Όλες αυτές οι καινοτόμες λύσεις στοχεύουν στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη των πόλεων και συνολικότερα της χώρας.

Τεύχος 15

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ