Skip to main content
2 December 2022 07:54

Η Vodafone συμμετέχει στο Naxos, Smart Island

Η Vodafone ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, μέσω του προγράμματος Generation Next, στην πρωτοβουλία της Amazon Naxos, Smart Island, που έχει στόχο την ανάδειξη των νέων τεχνολογιών ως αναπόσπαστο συστατικό μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του διαστήματος 18 με 20 Νοεμβρίου 2022, διεξήχθησαν δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νάξου. Σε αυτά, οι 17 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν έλαβαν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για τις δεξιότητες και τα πλεονεκτήματα της STEM εκπαίδευσης, στοχεύοντας αφενός στην επίλυση τοπικών προβλημάτων και αφετέρου στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας για όλους.

Η αξία και η τεχνική της ψηφιακής αφήγησης ιστοριών (Digital Storytelling) ήταν το κεντρικό θέμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στοχεύοντας στη δημιουργία διασυνδέσεων μεταξύ κειμένων και στοιχείων, η θεματική εστίασε στη σωστή χρήση των ψηφιακών εργαλείων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προχωρήσουν στην καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση εννοιών, καταστάσεων και πεδίων «ζωντανεύοντας» μια αφήγηση. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες δούλεψαν σε ομάδες και εστιάζοντας στο νησί της Νάξου, δημιούργησαν ιστορίες, οι οποίες αποδόθηκαν ψηφιακά.

Το εργαστήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εστίασε στην εκμάθηση του προγραμματισμού και την απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά μέσω του ανοικτού λογισμικού App Inventor. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να δώσει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εισαχθούν στον κόσμο του App Development, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες του App Inventor και δημιουργώντας τις πρώτες τους απλές εφαρμογές για το κινητό. Οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν μια εφαρμογή που αναδεικνύει τόσο ιστορικά όσο και γαστρονομικά, πολιτισμικά στοιχεία της Νάξου.

Τεύχος 185

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ