Skip to main content
3 November 2023 07:53

Η Thales προσφέρει πέντε GM200 στη Δανία

Οικοδομώντας πάνω στην ισχυρή διεθνή συνεργασία στο ΝΑΤΟ, καθώς και στους στρατηγικούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς μεταξύ της Δανίας και της Ολλανδίας, το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας υπέγραψε συμφωνία με την COMMIT για την απόκτηση πέντε ραντάρ της Thales, Ground Master 200 Multi-Mission Compact (GM200 MM/C).

Σχεδιασμένο για τις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την επιχειρησιακή υπεροχή και το στρατιωτικό δόγμα, το GM200 MM/C από την οικογένεια Ground Master 200, παρέχει ακριβή εντοπισμό, παρακολούθηση και ταξινόμηση εναντίον όλων των σημερινών και πιθανών μελλοντικών απειλών ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Προσφέρει στους χειριστές των ραντάρ περισσότερο χρόνο στο στόχο για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τις εισερχόμενες απειλές χάρη στην τεχνολογία 4D AESA νέας γενιάς. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα τα ίχνη, ταξινομεί αεροσκάφη, πυραύλους, ελικόπτερα, πολλαπλά UAV και RAM (ρουκέτες, πυροβόλα και όλμους) και είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στην εναέρια επιτήρηση, την αεράμυνα και τον εντοπισμό τοποθεσίας οπλικών συστημάτων.

Επιπλέον, ο συμπαγής σχεδιασμός του GM200 MM/C παρέχει ευκολία επιλογής εγκατάστασης σε σταθερή θέση ή σε μεταφερόμενη πλατφόρμα, με πολύ σύντομους χρόνους ανάπτυξης και ευκολία μεταφοράς πάνω σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Επίσης, απολαμβάνει τα οφέλη της πλέον σύγχρονης software defined τεχνολογίας ραντάρ, επιτρέποντας μελλοντικές αναβαθμίσεις και επέκταση των δυνατοτήτων για τη διαχείριση των ολοένα και συχνότερα εξελισσόμενων απειλών και στρατιωτικών δογμάτων.

Τεύχος 385

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ