Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 March 2024 07:53

Η Schneider Electric αναβαθμίζει το EcoStruxure IT

Η Schneider Electric ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου, κατάλληλου για την αυτοματοποιημένη έκδοση αναφορών βιωσιμότητας, μέσα από τη χρήση του βραβευμένου λογισμικού EcoStruxure IT, που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση υποδομών κέντρων δεδομένων (DCIM). Η έκδοση ακολουθεί τρία χρόνια στρατηγικών επενδύσεων, αυστηρών δοκιμών και ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος Green IT της Schneider Electric, με επικεφαλής την Chief Information Officer της Schneider Electric, Elizabeth Hackenson.

Διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες του EcoStruxure IT από τον Απρίλιο, τα νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ολοκληρωμένων αναφορών, που συνδυάζουν 20 χρόνια εμπειρίας σε θέματα βιωσιμότητας, κανονισμών, κέντρων δεδομένων και ανάπτυξης λογισμικού με ενσωμάτωση ΑΙ τεχνολογιών. Οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο σύνολο εκθέσεων (reporting, dashboards κ.λπ.), οι οποίες παραδοσιακά απαιτούσαν βαθιά κατανόηση και μονοσήμαντα χειροκίνητο τρόπο καταχώρησης των δεδομένων.

Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη λύση που διατίθεται στην αγορά, το νέο μοντέλο προσφέρει στους πελάτες μια γρήγορη, έξυπνη και απλή παρακολούθηση του δείκτη βιωσιμότητας μέσα από αναλυτικές αναφορές. Οι αναφορές αυτές είναι κατάλληλες να ενσωματωθούν για την άμεση υποβολή εκθέσεων, βοηθώντας έτσι καθοριστικά στην εκπλήρωση των επικείμενων κανονιστικών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση (EED). Στην πραγματικότητα, οι νέες δυνατότητες υπερβαίνουν κατά πολύ τις μετρήσεις που απαιτούνται από την EED, εξασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μπορούν να μετρήσουν τα δεδομένα ενεργειακής απόδοσης των κέντρων δεδομένων τους, τόσο σε πραγματικό χρόνο, όσο και σε παρελθοντικό, σε σχέση με όλες τις προηγμένες μετρήσεις αναφοράς.

Το λογισμικό πληροφορικής EcoStruxure επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης να μετρούν και να αναφέρουν τις επιδόσεις των κέντρων δεδομένων με βάση ιστορικά δεδομένα και σύμφωνα με την ανάλυση τάσεων, συνδυάζοντάς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και επιτυγχάνοντας παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, με απώτερο στόχο να τα μετατρέψουν σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες για βελτιωμένη βιωσιμότητα. Μέσα από τη λήψη των νέων αυτών αναφορών, οι οργανισμοί μπορούν γρήγορα να ποσοτικοποιούν τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον και να υποβάλλουν εκθέσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού – καταργώντας τις επίπονες χειροκίνητες εργασίες και καθιστώντας ταχύτερη και ευκολότερη την αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων και οδηγώντας τελικά σε βιώσιμα κέντρα δεδομένων.

Τα βασικά οφέλη περιλαμβάνουν:

• Υπολογισμό και παρακολούθηση του δείκτη PUE ανά χώρο / δωμάτιο με την πάροδο του χρόνου με τη μεθοδολογία CEN/CENLEC 50600-4-2.

• Αξιοποίηση των μοντέλων ανάλυσης δεδομένων και του cloud-based data lake για την απλούστευση της αναφοράς του PUE.

• Αναφορά της τρέχουσας κατανάλωσης ενέργειας ανά δωμάτιο / χώρο, αλλά και σε σχέση με τα ιστορικά στοιχεία για τις τάσεις της κατανάλωσης.

• Αξιοποίηση της αναφοράς click of a button για την έκδοση αναφορών κατάλληλων για χρήση ως παραδοτέα συμμόρφωσης ως προς τους κανονισμούς.

• Παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς που διαμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου για τα κέντρα δεδομένων και για κατανεμημένες ΙΤ εγκαταστάσεις.

• Δυνατότητα στους πελάτες να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση και να χειρίζονται τα δεδομένα τους, επιτρέποντας παράλληλα 3rd party προσθήκες και φυσικά την εξαγωγή δεδομένων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ