Skip to main content
20 June 2023 06:50

Η Samsung στη VivaTech 2023

Η Samsung Electronics παρουσίασε τα καινοτόμα έργα που αναπτύχθηκαν μέσω του προγράμματος C-Lab στην εκδήλωση VivaTech 2023, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη εκδήλωση start-up και τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Το Relumino, μια λύση οπτικής βοήθειας για άτομα με χαμηλή όραση, επιλέχθηκε ως έργο του C-Lab Inside το 2016 και έκτοτε αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε περαιτέρω από το τμήμα Samsung Research. Η λύση, το όνομα της οποίας σημαίνει «δίνω πίσω φως», αποτελείται από την εφαρμογή Relumino, μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας smartphone που χρησιμοποιεί την υπολειπόμενη όραση ατόμων με χαμηλή όραση για τη βελτίωση της αναγνώρισης αντικειμένων και τα Relumino Glasses, μια φορητή συσκευή γυαλιών. Έχοντας παρουσιάσει τη λύση Relumino στο MWC 2017 και στην CES 2018, η Samsung παρουσιάζει τα γυαλιά Relumino στην παγκόσμια αγορά, δείχνοντας πώς ενίσχυσε την εμπειρία χρήστη ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

Το C-Lab Outside, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων που ξεκίνησε για να ενισχύσει το οικοσύστημα των start-up στην Κορέα. Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα C-Lab Outside παρέχονται χώροι γραφείου, καθοδήγηση ειδικών υπαλλήλων της Samsung, ψηφιακό μάρκετινγκ και χρηματοοικονομικές συμβουλές. Η πρόσθετη υποστήριξη περιλαμβάνει πιθανές συνεργασίες με τη Samsung και ευκαιρίες συμμετοχής σε εκθέσεις IT, όπως η CES, η VivaTech και η KES (Korea Electronics Show). Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Samsung επιταχύνει την επέκταση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, εισάγοντας μια σειρά προγραμμάτων C-Lab Outside. Μέσω αυτών των προσπαθειών, το πρόγραμμα αναμένεται να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και να συμβάλει περαιτέρω στην ισορροπημένη ανάπτυξη της Κορέας.

Τεύχος 309

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ