Skip to main content
5 September 2022 06:45

Η Samsung ξεκινά ιδιωτικές συμφωνίες για το 5G

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Samsung Electronics σύνηψε ιδιωτικές συμφωνίες για το 5G με τρεις κυβερνητικούς φορείς και δύο τοπικά νοσοκομεία, χρησιμοποιώντας τις ζώνες 4,7 GHz και 28 GHz που έχει ορίσει η κυβέρνηση για να προωθήσει τη χρήση των ιδιωτικών δικτύων από επιχειρήσεις στη Νότια Κορέα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνίες με την Korea Electric Power, την Korea Industrial Complex και την Korea Water Resources για τις οποίες θα αναπτύξει την αποκλειστική της πλατφόρμα 5G για τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας στον χώρο εργασίας, εφαρμόζοντας έξυπνα δίκτυα με χρήση AI.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mokdong Hospital Ewha Womans και το Ιατρικό Κέντρο Samsung θα χρησιμοποιήσουν επίσης τον εξοπλισμό δικτύου της εταιρείας για την κατασκευή και λειτουργία εσωτερικών δικτύων 5G.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανάπτυξη του πρώτου ιδιωτικού δικτύου 5G της Samsung στη νέα έδρα της Naver Cloud τον Ιούνιο. Η Naver Cloud είναι θυγατρική της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας Naver στη Νότια Κορέα. Η πλατφόρμα της Naver εγκαινιάστηκε το 1999 και είναι η πρώτη διαδικτυακή πύλη στη Νότια Κορέα που ανέπτυξε και χρησιμοποίησε τη δική της πλατφόρμα αναζήτησης.

Νωρίτερα τον Αύγουστο, ο vendor σύναψε συμφωνία με τον πάροχο διαχείρισης συνδεσιμότητας IoT, Kajeet, ως πελάτης της ιδιωτικής του πλατφόρμας 5G και του εξοπλισμού CBRS (Citizens Broadband Radio Service) και όρισε την εταιρεία ως εξουσιοδοτημένο διανομέα των ιδιωτικών προσφορών IoT στο σύστημα RAN που διαθέτει στην αγορά των ΗΠΑ.

Τεύχος 122

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ