Skip to main content
28 March 2024 07:46

Η Nvidia φέρνει αλλαγές στον τομέα της υγείας

Την περασμένη εβδομάδα, η Nvidia ανακοίνωσε συμφωνίες με την Johnson & Johnson για χρήση παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στη χειρουργική και με την GE Healthcare για τη βελτίωση της ιατρικής απεικόνισης.

«Ο λόγος για τον οποίο η Nvidia είναι τόσο δημοφιλής σήμερα είναι επειδή βασικά παρείχε τον εξοπλισμό και την τεχνολογία για κάτι που απλά δεν μπορούσες να κάνεις πριν ή αν έπρεπε να κάνεις κάτι τέτοιο θα χρειαζόσουν πιθανώς τις πιο πολλές φορές περισσότερο χρόνο, χρήματα και κόστος», δήλωσε ο Raj Joshi, Αναλυτής Τεχνολογίας και Αντιπρόεδρος της Moody’s Ratings. «Ο υγειονομικός τομέας, είτε πρόκειται για βιοτεχνολογία, είτε για χημικές ουσίες είτε για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, είναι ένας πολύ ισχυρός τομέας».

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων, ακόμη και να βρει χρήσεις για φάρμακα που μπορεί να απέτυχαν να παράγουν αποτελέσματα για την αρχική ασθένεια για την οποία αναπτύχθηκαν.

«Τους τελευταίους 18 μήνες περίπου, τείνουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ελπίδα παρά για διαφημιστική εκστρατεία, λόγω των απτών αποτελεσμάτων και στη συνέχεια των πολύ συναρπαστικών περιπτώσεων χρήσης του πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στη φαρμακευτική βιομηχανία, τη βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας ή τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας», δήλωσε ο Arda Ural, ηγέτης της αγοράς στον κλάδο των επιστημών υγείας και ζωής της EY Αμερικής. Η ανάπτυξη φαρμάκων είναι μια υψηλού ρίσκου διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία από την αρχική σύλληψη έως τις κλινικές μελέτες, είπε ο Ural. Είναι επίσης μια διαδικασία που μπορεί να κοστίσει δισεκατομμύρια, με μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας.

«Έχουμε δημιουργήσει βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας την πλατφόρμα υγειονομικής περίθαλψης NVIDIA Clara και το NVIDIA BioNeMo, μια υπηρεσία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη, την προσαρμογή και την αξιοποίηση βασικών μοντέλων AI για ανακάλυψη φαρμάκων με τη βοήθεια υπολογιστή», δήλωσε η Colette Kress, Οικονομική Διευθύντρια της Nvidia.

Τεύχος 477

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ