Skip to main content
19 July 2023 14:04

Η NSS στην Infosecurity Europe 2023 στο Λονδίνο

Συναντήσεις με τους διεθνείς συνεργάτες της

Ξεχώρισε το ελληνικό στοιχείο στη διεθνή έκθεση κυβερνοασφάλειας Infosecurity Europe, η οποίαδιεξήχθη στο εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel, του Λονδίνου στις 20 – 22 Ιουνίου. Από την έκθεση, η οποία εδώ και 25 χρόνια φέρνει σε επαφή επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας και συνιστά ένα εκ των κορυφαίων «σχολείων» αναφορικά με τις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις του κλάδου, δεν θα μπορούσε να λείπει η NSS.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως επιτυχημένος Διεθνής Διανομέας Προστιθέμενης Αξίας (Value Added Distributor) εδώ και 18 χρόνια, συμμετείχε ενεργά σε πληθώρα διεργασιών και work meetings που έλαβαν χώρα κατά το τριήμερο της έκθεσης, μέσω του κου Γιώργου Καπανίρη, Executive Director της NSS.

Μεταξύ άλλων, ο κος Καπανίρης αξιοποίησε τις βαρυσήμαντες διεθνείς διασυνδέσεις της NSS με ορισμένους από τους μεγαλύτερους vendors του τομέα και αποτέλεσε τον «συνδετικό κρίκο» μεταξύ αυτών και διαφόρων ελληνικών MSPs που παρευρέθηκαν – διά αντιπροσώπων – στην έκθεση.

Πλάνο από την είσοδο της έκθεσης.

Το περιοδικό Techmail, παρακολούθησε από κοντά τις διεργασίες της έκθεσης και συνομίλησε με στελέχη των διεθνών οργανισμών που συνεργάζονται με την NSS και δηλώνουν ηχηρό «παρόν» όσον αφορά στην (περαιτέρω) εμπλοκή τους στην ελληνική αγορά κυβερνοασφάλειας.

Ο κ. Καπανίρης στο περίπτερο της Fortra.

Αρχικά, το Techmail συναντήθηκε με την ομάδα της Fortra, εταιρεία που προσφέρει λύσειςπροστασίας IP υποδομών / δεδομένων και αυτοματισμού σε οργανισμούς ανά τον κόσμο. Ο Jaime Gallagher, AVP Sales EMEA της εταιρείας, αναφέρθηκε στο πρόσφατο rebranding, που ώθησε την εταιρεία να αποτελέσει έναν ακόμη πιο αξιόπιστο σύμμαχο των επιχειρήσεων στον αγώνα τους κατά των κυβερνοεγκληματιών. Ακόμα αναφέρθηκε στα training courses των εργαζομένων που αναλαμβάνει η εταιρεία. Συνεχίζοντας, ο κος Gallagher διαπίστωσε πως η πληθώρα διαφορετικών λύσεων στον τομέα, καθώς και η ύπαρξη πάνω από 12 χιλιάδων εταιρειών που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, ενδεχομένως, συσκοτίζει τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπό της Fortra αποτελεί η δημιουργία μιας ενοποιημένης και εύχρηστης πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει την ολιστική διαχείριση των υπηρεσιών ΙΤ ενός οργανισμού. Αναφερόμενος στη συνεργασία με την NSS, ο κος Gallagher σημείωσε πως χάρη στην NSS κατέστη εφικτή η πρόσβαση της Fortra στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς η NSS είναι εκείνη που έχει εξοικειωθεί και γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των μεταπωλητών, αλλά και των πελατών της περιοχής. Όπως συμπλήρωσε σχετικά ο κος Καπανίρης, η NSS επί της ουσίας λειτουργεί ως «πρεσβευτής» της Fortra στην τοπική αγορά. Στο σημείο αυτό, ο κος Ian Davies, Channel Manager της Fortra με τομέα ευθύνης του την νοτιοανατολική Ευρώπη και εξειδίκευση στις υπηρεσίες Data Protection, αποκάλυψε πως η Fortra, σε συνεργασία με την NSS, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με αρκετούς μεταπωλητές και επιχειρήσεις της περιοχής παρέχοντας μια σειρά από IT υπηρεσίες.

Ο Johnny Stewart της Invicti κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Στο stand της εταιρείας Invicti, το Techmail συνομίλησε με τον κο Nikita Akulov, Vice President Customer Success. Στο πλευρό του κου Akulov, ο κος Καπανίρης αναφέρθηκε στη συνεργασία της NSS με την Invicti τονίζοντας τη σημασία που έχει για την NSS το να αποτελεί Value Added Distributor μιας εταιρείας του βεληνεκούς και της κλάσης της Invicti. Με «όπλο» την κορωνίδα της Invicti, το Netsparker και το Accunetix, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών προχωράει ομαλά εδώ και χρόνια. Το Netsparker και το Accunetix, όπως εξήγησε ο κος Καπανίρης, είναι εξαιρετικά εργαλεία Web Penetration Testing και διασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση των ευπαθειών που πιθανώς προκύπτουν από διαρκή εξέλιξη των εφαρμογών. Από την πλευρά του, ο κος Akulov εστίασε κυρίαρχα στην proof-based scanning τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τις εφαρμογές της Invicti και διασφαλίζει ασφάλεια και ευχρηστία στον εντοπισμό ευπαθειών με εξαιρετική ακρίβεια.

H ομάδα της Odyssey στην InfoSec 2023.

Στη συνέχεια, η ομάδα του περιοδικού βρέθηκε στο περίπτερο της Odyssey. Σε αυτό, ο κος Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Manager MS/MDR, μίλησε για την ιστορική διαδρομή τής εταιρείας η οποία ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια στην Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε στη διεθνή δραστηριότητά της η οποία εκτείνεται από την Ευρώπη μέχρι τη Σαουδική Αραβία. Αναφορικά με το βασικό προϊόν της εταιρείας, το ClearSkies, ανέφερε πως αυτό συνιστά μιαλειτουργική πλατφόρμα, η οποία παρέχει συνολική εικόνα των alerts και incidents για οργανισμούς με υβριδικές υποδομές, ενώ, ταυτόχρονα, παρέχει υπηρεσίες Managed Detection & Response μέσω του Security Operation Center 24ωρης βάσης της Odyssey. Όπως είπε χαρακτηριστικά, χάρη στο ClearSkies και τις MDR services της εταιρείας, η Odyssey δύναται να καλύψει το σύνολο των αναγκών των πελατών της ανεξαιρέτως μεγέθους της επιχείρησης. Όσον αφορά στην παρουσία της Odyssey στην έκθεση, ο κος Καπανίρης τόνισε πως αποτελεί τιμή για την ελληνική και κυπριακή αγορά το γεγονός πως εταιρείες σαν την Odyssey λαμβάνουν την πρωτοβουλία να δώσουν το παρόν σε διεθνείς εκθέσεις και να παρουσιάζουν σε ένα ευρύτερο ακροατήριο τις λύσεις και την τεχνογνωσία τους, ενώ επεσήμανε και την πρόσφατη διάκριση του ClearSkies, το οποίο, παρότι είναι πλήρως ανεπτυγμένο στην Κύπρο, κατάφερε και μπήκε στη λίστα Gartner πλάι σε προϊόντα μεγάλων κολοσσών.

Τo περίπτερο της MalwareBytes στην Infosec 2023.

Τελευταία στάση της «ξενάγησης» του περιοδικού αποτέλεσε η ειδική συνάντηση που διοργάνωσε η εταιρεία MalwareBytes Corporation, κατασκευάστρια του ομώνυμου λογισμικού προστασίας από κυβερνοαπειλές, στην οποία συμμετείχε και ο κος Καπανίρης. Εκπρόσωπος της MalwareBytes, εξέφρασε στο μικρόφωνο του Techmail την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία τής εταιρείας του με την NSS, η οποία, όπως ανέφερε, ξεκίνησε το 2022, όταν η NSS συμμετείχε στην εκδήλωση Kaseya DattoCon στη Washington των ΗΠΑ. Με τη σειρά του, ο κος Καπανίρης εξέφρασε κι εκείνος τη χαρά του για τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς, όπως δήλωσε, η MalwareBytes φημίζεται για την υψηλή τεχνογνωσία της και τη δυνατότητα να παρέχει καινοτόμες και σύγχρονες λύσεις. Ταυτόχρονα τόνισε πως το feedback που έρχεται από τους MSPs συνεργάτες της NSS οι οποίοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα της MalwareBytes είναι ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό, ενώ, τέλος, εστίασε στο συγκριτικό πλεονέκτημα του MalwareBytes να εντοπίζει εύκολα και γρήγορα τυχόν απειλές.

Ο κ. Καπανίρης στο Λονδίνο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ