Skip to main content
28 March 2023 07:51

Η NOVA ισχυροποιεί τα δίκτυά της

Το 4G και 5G δίκτυο κινητής της Nova ισχυροποιείται και αποκτά αυξημένη χωρητικότητα με την κατάργηση του δικτύου 3G της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το φάσμα που απελευθερώθηκε από την κατάργηση του 3G δικτύου, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων 4G+ και 5G με στόχο την παροχή υψηλότερων ταχυτήτων, γρηγορότερης απόκρισης και καλύτερης εμπειρίας Mobile Internet στους πελάτες συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής Nova, FREE2GO & Q.

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων, οι οποίες συνεχίζουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω Nova 2G , 4G/4G+, με 100% κάλυψη ανά την επικράτεια, καθώς και μέσω 5G, του οποίου η κάλυψη μέχρι το τέλος του 2023 θα φτάσει πανελλαδικά το 74% και μέχρι το τέλος του 2024 το 98%, ενώ ήδη αγγίζει το 99% σε μεγάλα αστικά κέντρα. Οι συνδρομητές Nova με κάρτα παλαιάς τεχνολογίας μπορούν να την αντικαταστήσουν εντελώς δωρεάν, όπως επίσης να επωφεληθούν μοναδικών εκπτώσεων για την απόκτηση συσκευής νέας γενιάς, στα καταστήματα Nova.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Nova, Μανώλης Γρηγοράκης ανέφερε σχετικά: «Ένα μεγαλόπνοο έργο στρατηγικής σημασίας για την Nova ολοκληρώθηκε. Το 3G Δίκτυο της εταιρείας έχει απενεργοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Στη Nova συνεχίζουμε δυναμικά τις επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς 4G+ και 5G για να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας».

Τεύχος 256

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ