Skip to main content
19 December 2022 07:44

Η Microsoft εξαγοράζει μερίδιο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

Του Στάθη Ασπιώτη

Δεκαετής στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSEG) για να τοποθετηθεί η υποδομή και η ανάλυση δεδομένων των παρόχων χρηματοοικονομικών αγορών στο cloud της Microsoft, ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η οποία απέκτησε πλέον μερίδιο 4% στον όμιλο.

Η Microsoft συμφώνησε να αγοράσει περίπου 4% μετοχικό μερίδιο της LSEG μέσω της απόκτησης μετοχών από την Κοινοπραξία Blackstone/Thomson Reuters.

Η Microsoft σημείωσε ότι με την εξαγορά του παρόχου υπηρεσιών δεδομένων Refinitiv της LSEG, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021, η εταιρεία είχε το δικό της εντυπωσιακό τεχνολογικό «κεφάλαιο» όσον αφορά στην υποδομή και τα δεδομένα.

Η LSEG έχει «διαφοροποιηθεί στην αγορά με μια πρόταση end-to-end σε λύσεις συναλλαγών, εκτέλεσης, δεδομένων και ανάλυσης», σημείωσε η Microsoft.

Οι εταιρείες σε όλες τις κεφαλαιαγορές αντιμετωπίζουν ένα «ολοένα και πιο περίπλοκο περιβάλλον λειτουργίας», πρόσθεσε η Microsoft, με τις παραδοσιακές ροές εσόδων να γίνονται «πιο προκλητικές». Επομένως, είναι απαραίτητο ένα τεχνολογικό πακέτο που στηρίζεται σε τεχνολογίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης για να καταρρεύσουν οι παλιές πλατφόρμες και να παραδοθούν καλύτερη εμπειρία πελάτη, πληροφορίες και εργαλεία. «Η LSEG έχει ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα για τους πελάτες της και μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, θα επιταχύνουμε αυτόν τον μετασχηματισμό», πρόσθεσε η Microsoft.

Τεύχος 196

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ