Skip to main content
1 March 2024 07:53

Η Meta για το μπλοκάρισμα των deepfake

H Meta αναμένεται να δημιουργήσει μία νέα ομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών για παραπλανητικό περιεχόμενο που μπορεί να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους.

Η ταχεία ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και βίντεο σε δευτερόλεπτα, έχει προκαλέσει φόβους ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαταράξει μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλο τον κόσμο φέτος.

«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, θα ενεργοποιήσουμε ένα Εκλογικό Επιχειρησιακό Κέντρο για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές και να εφαρμόσουμε μέτρα μετριασμού και αποτροπής των deepfake σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο επικεφαλής των υποθέσεων ΕΕ της Meta, σε ανάρτησή του. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ειδικοί από τις ομάδες πληροφοριών, επιστήμης δεδομένων, μηχανικής, έρευνας, επιχειρήσεων, πολιτικής περιεχομένου και νομικών ομάδων της εταιρείας θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την κατάχρηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta, η οποία επί του παρόντος συνεργάζεται με 26 ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου δεδομένων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που καλύπτουν 22 γλώσσες, θα προσθέσει τρεις νέους εταίρους σε Βουλγαρία, Γαλλία και Σλοβακία. Η Meta βρίσκεται ανάμεσα στις 17 εταιρείες τεχνολογίας που, λίγες ημέρες πριν, συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν το παραπλανητικό περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που αφορά εκλογικές αναμετρήσεις.

Τεύχος 460

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ