Skip to main content
2 June 2023 06:51

Η Lockheed Martin ολοκλήρωσε το πρόγραμμα STEM

Η Lockheed Martin, ανακοίνωσε πως εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), με έμφαση στη ρομποτική, αφιερωμένο στα παιδιά των εργαζομένων του ελληνικού Στρατού Ξηράς.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε στην ευρύτερη επένδυση της Lockheed Martin στην εκπαίδευση STEM, στο πλαίσιο της συνολικής δέσμευσής της να ενθαρρύνει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα διήμερο γεμάτο εκπαιδευτικές δραστηριότητες STEM για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών των οικογενειών του Στρατού Ξηράς. Συνολικά έλαβαν μέρος 120 παιδιά, που χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές ομάδες για δύο Σαββατοκύριακα. Την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “STEM Education”. Αυτό το πρόγραμμα STEM αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου αντίστοιχου προγράμματος, που ξεκίνησε η Lockheed Martin τον Νοέμβριο του 2022, με επίκεντρο τη ρομποτική, στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παίδων του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Τα παιδιά ηλικίας 6-8 ετών κατασκεύασαν τηλεκατευθυνόμενα hovercrafts. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής πειραματίσθηκαν με θέματα τριβής, πλοήγησης στο έδαφος, αεροδυναμικής σύνθεσης δυνάμεων και κατεύθυνσης, με θέματα ηλεκτρισμού και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Έμαθαν, επίσης, πώς να μειώνουν τη δύναμη της τριβής, να αυξάνουν ταχύτητα και πώς μπορούν να διατηρούν τον έλεγχο (στροφή αριστερά, δεξιά κ.λπ.).

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες στις οποίες τα παιδιά χρησιμοποίησαν τις κατασκευές τους με στόχο να κερδίσουν τον διαγωνισμό και, στην ουσία, να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν. Τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών κατασκεύασαν τηλεκατευθυνόμενα αερόπλοια (μπαλόνια ηλίου) που θυμίζουν τα παλιά αερόπλοια με δεξαμενή υδρογόνου, και συμμετείχαν σε επιστημονικούς διαγωνισμούς σε διάφορους τομείς STEM.

Τεύχος 299

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ