Skip to main content
9 February 2024 07:49

Η KalemisBros Electronics έφερε στην Ελλάδα τα πρώτα ρομπότ φύλαξης

Η εταιρεία Kalemisbros Electronics αποκλειστικός αντιπρόσωπος της unitree Robotics παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τα πρώτα robot φύλαξης περιπολίας έρευνας και διάσωσης. Τα τελευταία 3 χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει μια πλατφόρμα ικανή να εκτελεί αποστολές ρομπότ. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, εκτέλεσε τις πρώτες πιλοτικές παραγγελίες για ρομπότ περιπολίας.

Τα μοντέλα Go2, B2, Aliengo είναι τετράποδα robot τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες και κάμερες που προγραμματίζονται από κέντρο ελέγχου και είναι έτοιμα να εκτελέσουν όποια αποστολή τους ανατεθεί. Επίσης, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, έως τέλους του χρόνου έρχεται το Η1, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ με σκοπό τη φύλαξη και την περιπολία.

Τα παραπάνω μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες ραδιενέργειας, αερίου, γκαζιού, επιβλαβών για τον άνθρωπο αέρια, καπνού φωτιάς ,3D mapping, αποφυγής εμποδίων, μεγάφωνο ανακοινώσεων, φωτισμό Led, μηχανική λαβή, εξοπλισμό διάσωσης, εξοπλισμό πρώτων βοηθειών και άλλα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Τα μοντέλα είναι πλήρως αδιάβροχα και δύναται να εκτελέσουν αποστολές κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ είναι ικανά να υπερπηδήσουν εμπόδια έως και ενός μέτρου ύψους.

Τεύχος 445

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ