Skip to main content
9 September 2022 06:46

Η IBM ξεκινά την on-prem μίσθωση server Power 10 System i

Του Στάθη Ασπιώτη

Για $50 ανά χρήστη τον μήνα, η IBM θα τοποθετεί σε on-prem εγκατάσταση έναν τετραπύρηνο διακομιστή System i που βασίζεται σε τετραπύρηνο POWER S1014.

Οι προδιαγραφές είναι τυπικές, αλλά απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το μηχάνημα θα διαθέτει 64 GB μνήμης, έως και 6,4 TB αποθηκευτικού χώρου NVMe και συνδεσιμότητα με κανάλια Ethernet και οπτικών ινών. Ωστόσο, μπορεί να συνοδεύεται από τετραπύρηνο επεξεργαστή, αλλά μόνο ένας πυρήνας θα είναι ενεργός.

Ο Dylan Boday, VP Product Management, IBM για το Hybrid Cloud, Systems και AI, λέει ότι οι πελάτες που αξιοποιούν συστήματα ενός πυρήνα System i αποτελούν το 76% των χρηστών, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν δύο ενεργούς πυρήνες είναι λιγότεροι από το 10%. Οι χρήστες εκτελούν εφαρμογές ISV σχεδόν για τα πάντα, από το απόθεμα και τα Operations έως τις τραπεζικές εφαρμογές.

Το πακέτο συνδρομής περιλαμβάνει όλο το υλικό, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, με δυνατότητα ανανέωσης για έναν χρόνο από τη στιγμή που θα λήξει η συνδρομή. Η απομακρυσμένη και επιτόπια υποστήριξη μπορεί να είναι διαθέσιμη σε μόλις 30 λεπτά.

Το πακέτο μίσθωσης παρέχεται με μια ετήσια εφάπαξ πληρωμή, την ίδια ημερομηνία κάθε χρόνο.

Η τιμή αυτή ισχύει, ανεξάρτητα από τη χρήση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, κάτι που το διαφοροποιεί από τα Dell Apex και GreenLake και HPE, όπου ο πελάτης χρεώνεται με βάση τη χρήση.

Εννοείται ότι η επιλογή αγοράς του hardware παραμένει.

Επιπλέον άδειες μπορούν να αποκτηθούν σε παρτίδες των πέντε. Οι μισθώσεις είναι για τρία έως πέντε χρόνια και η IBM προσφέρει support είτε εξ αποστάσεως είτε επί τόπου.

Τεύχος 126

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ