Skip to main content
16 February 2022 09:56

Η IBM «αποκρούει» το ransomware

Σύμφωνα με τη μελέτη IBM Cyber Resilient Organization, το 46% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν βιώσει μια επίθεση ransomware τα τελευταία δύο χρόνια

Η IBM ανακοίνωσε τη διάθεση του IBM FlashSystem Cyber Vault για να βοηθήσει τις εταιρείες να εντοπίζουν καλύτερα και να ανακάμπτουν γρήγορα από επιθέσεις ransomware καθώς και άλλες κυβερνοεπιθέσεις.

To FlashSystem Cyber Vault είναι σχεδιασμένο να ενοποιεί όλα τα στάδια ανάκαμψης από κυβερνοεπιθέσεις και να μειώνει τον συνολικό χρόνο ανάκαμψης μετά από ransomware με βάση επικυρωμένα σημεία επαναφοράς (restore points), επιτρέποντας στους οργανισμούς να ανακτούν πιο γρήγορα ένα καθαρό αντίγραφο των δεδομένων τους.

Η λύση IBM FlashSystem Cyber Vault συμπληρώνει τη λύση IBM Safeguarded Copy για συστοιχίες IBM FlashSystem. Το FlashSystem Cyber Vault σαρώνει αυτόματα τα αντίγραφα που δημιουργούνται τακτικά από τη τεχνολογία Safeguarded Copy αναζητώντας ενδείξεις καταστροφής δεδομένων που εισάγονται από κακόβουλο λογισμικό ή ransomware. Η εν λόγω σάρωση μπορεί να βοηθήσει στον γρήγορο εντοπισμό μιας τυπικής επίθεσης ransomware αμέσως μόλις ξεκινήσει. Επιπλέον, βοηθά στον εντοπισμό των αντιγράφων δεδομένων που δεν έχουν προσβληθεί μετά από μια επίθεση.

Το IBM FlashSystem παρέχει απόδοση και χωρητικότητα σε κλίμακα cloud ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις απόδοσης κρίσιμων και λειτουργικών φορτίων εργασίας, χωρίς να διακυβεύονται οι στόχοι βιωσιμότητας. Σχεδιασμένο σε μια ενιαία αρχιτεκτονική με κοινό περιβάλλον λειτουργίας, το IBM FlashSystem παρέχει στους πελάτες μια πραγματική πλατφόρμα Hybrid Cloud Storage, from edge-to-core-to-cloud(s).

Το IBM Storage Expert Care προσφέρει βελτιστοποιημένες, ευέλικτες υπηρεσίες για τη διατήρηση υβριδικών περιβαλλόντων cloud. Οι πελάτες απλώς επιλέγουν από την υποστήριξη επιπέδου Basic, Advanced ή Premium στο IBM FlashSystem 7300 ή 9500 τη στιγμή της πώλησης, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση των διακοπών λειτουργίας και βελτιστοποιώντας την υποδομή πληροφορικής, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό ΙΤ επικεντρωμένο σε κρίσιμους στόχους.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Τεύχος 10

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ