Skip to main content
20 February 2024 07:52

Η Google για τους νομικούς περιορισμούς στην AI

Η Google έχει ζητήσει μια ισορροπημένη ρυθμιστική προσέγγιση στην τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μέλλον όπου οι επιτιθέμενοι μπορούν να καινοτομούν, αλλά οι υπερασπιστές καταπνίγονται από τον νόμο. Το κάλεσμα της Google έρχεται μετά την παρουσίαση ενός νέου λευκού εγγράφου με τίτλο “Secure, Empower, Advance” στο συνέδριο ασφαλείας του Μονάχου.

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι, ένα σταυροδρόμι όπου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι επαγγελματίες ασφάλειας και η κοινωνία των πολιτών έχουν την ευκαιρία να γείρουν επιτέλους την ισορροπία στον κυβερνοχώρο από τους επιτιθέμενους στους υπερασπιστές του κυβερνοχώρου. Σε μια στιγμή που κακόβουλοι παράγοντες πειραματίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, χρειαζόμαστε τολμηρή και έγκαιρη δράση για να διαμορφώσουμε την κατεύθυνση αυτής της τεχνολογίας», δήλωσε ο Phil Venables, VP, CISO, Google Cloud και Royal Hansen, VPo f Engineering for Privacy, Safety and Security, Google.

Η Λευκή Βίβλος περιγράφει λεπτομερώς μια πολιτική ατζέντα που έχει σχεδιαστεί για να αντιστρέψει το «δίλημμα των υπερασπιστών», μια έννοια που περιγράφει τα εγγενή πλεονεκτήματα του να είσαι επιτιθέμενος στον κυβερνοχώρο, έναντι του αμυνόμενου. Υποστηρίζει ότι η διεθνής συνεργασία μπορεί να διαμορφώσει την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος των υπερασπιστών και όχι των επιτιθέμενων.

Η Ε.Ε. σημειώνει επί του παρόντος πρόοδο όσον αφορά στη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης με την ανάπτυξη της πράξης για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία πρόκειται να αποτελέσει την πρώτη ολοκληρωμένη νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως. Το έγγραφο της Google ζητά επίσης να δοθεί προτεραιότητα σε ασφαλείς από τον σχεδιασμό πρακτικές και προστατευτικά κιγκλιδώματα για αυτόνομες άμυνες στον κυβερνοχώρο. Τέλος, η Google τόνισε την ανάγκη για προηγμένη ερευνητική συνεργασία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η επιστημονική ανακάλυψη, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα που χτίζει άμυνες με ή κατά της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google ανακοίνωσε, επίσης, μια σειρά προγραμμάτων και επενδύσεων που θα αποτελέσουν μέρος της νέας πρωτοβουλίας AI Cyber Defense.

Τεύχος 452

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ