Skip to main content
24 May 2023 06:52

Η Globe One Digital αρωγός της Allianz Direct

Στη σημαντική αύξηση στις on-line πωλήσεις, καθώς και γενικότερα στην παρουσία τής Allianz Direct στο διαδίκτυο, συνεισέφερε η Globe One Digital, μία εκ των κορυφαίων digital marketing agencies στην Ελλάδα.

Η Allianz Direct αποτελεί το κανάλι απευθείας πωλήσεων της Allianz Ελλάδος, ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Allianz Direct με την Globe One Digital ξεκίνησε το 2019, θέτοντας ως βασικούς στόχους την ενδυνάμωση της ψηφιακής παρουσίας της και την αύξηση των on-line πωλήσεων και των οργανικών αποτελεσμάτων. Η συνεργασία εξελίχθηκε γρήγορα σε στρατηγική σύμπραξη καθοριστικής σημασίας, όταν η Globe One Digital έθεσε τις βάσεις για να γίνει ένας πλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός της Allianz Direct. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες που οδήγησαν στον τριπλασιασμό των αποτελεσμάτων του συγκεκριμένου καναλιού πωλήσεων μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, σχεδιάστηκε ένα εξειδικευμένο και ολοκληρωμένο πλάνο δράσης. Η εφαρμογή πρακτικών και στρατηγικών που βασίζονται στην απόδοση της επένδυσης (ROI), σε συνδυασμό με ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα που ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, έφεραν σημαντικά αποτελέσματα, καθώς η Allianz Direct μαζί με την Globe One Digital κατάφεραν να πετύχουν με ακρίβεια τα αποτελέσματα των ετήσιων προβλέψεών τους, σημειώνοντας απόκλιση μικρότερη του 5%.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο διευρύνθηκε και στη δημιουργία υποδομών για το εταιρικό website, τη διαχείριση των social media, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, την εφαρμογή πρακτικών SEO, την ανάλυση δεδομένων, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Επιπλέον, αναβαθμίστηκαν οι υποδομές για συστήματα υποστήριξης πωλήσεων μέσω Call Center και υλοποιήθηκε σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των on-line πωλήσεων, ενώ η Globe One Digital παρείχε και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την Allianz Direct.

Η πετυχημένη συνεργασία επιβραβεύτηκε στα πρόσφατα Growth Hacking Awards, όπου η Allianz Direct απέσπασε 7 βραβεία, μεταξύ αυτών και το μεγάλο βραβείο του «Most Awarded Growth Hacking Brand» για τη συνεργασία της με την Globe One Digital.

Τεύχος 291

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ