Skip to main content
22 February 2022 06:53

Η Ericsson θέτει στο επίκεντρο την ενεργειακή απόδοση

Η Ericsson συνεχίζει να ενισχύει το χαρτοφυλάκιο του δικτύου ραδιο-πρόσβασης (RAN) με λύσεις που ανταποκρίνονται στην ανάπτυξη του 5G και στους στόχους βιωσιμότητας των παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και έως και δεκαπλάσια αύξηση της χωρητικότητας – με ελάχιστο ή καθόλου πρόσθετο αποτύπωμα.

Οι προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν:

  • Το ραδιο-σύστημα διπλής ζώνης 4490, που προσφέρει 25% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μικρότερο βάρος σε σύγκριση με το υπάρχον προϊόν. Αυτός ο τύπος ραδιο-συστήματος είναι συμβατός με τους περισσότερους σταθμούς παγκοσμίως, καθώς υποστηρίζει τις κύριες ζώνες FDD (Frequency Division Duplex) που χρησιμοποιούνται από πολλούς παρόχους υπηρεσιών για την ανάπτυξη του 5G.
  • Το νέο ραδιο-σύστημα διπλής ζώνης 4490 HP, το οποίο επιτρέπει έως και 50% μεγαλύτερη ισχύ εξόδου σε σύγκριση με τα υπάρχοντα ραδιο-συστήματα.

Τα δύο νέα ραδιο-συστήματα εφαρμόζουν τη μέθοδο της παθητικής ψύξης – μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας, καθώς δεν απαιτούνται ανεμιστήρες. Είναι επίσης Cloud RAN-ready.

Η είσοδος στον κόσμο του 5G σημαίνει πρόσθετο φάσμα και υλικό – και σε αυτό το σημείο τα νέα προϊόντα της Ericsson διαδραματίζουν βασικό ρόλο μέσω της δυνατότητας αύξησης της χωρητικότητας με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης ενέργειας – τροφοδοτώντας τις προσπάθειες για να «σπάσει» η ενεργειακή καμπύλη.

Οι προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν επίσης:

  • Εύκολη εγκατάσταση 64T/R Massive MIMO AIR 6428 για τη μεσαία ζώνη, με εύρος ζώνης 400MHz για αποδοτικό διαμοιρασμό RAN, σε ένα ραδιο-σύστημα 25 κιλών που μεταφέρεται από ένα άτομο.
  • Υψηλής απόδοσης, πολλαπλών ζωνών κεραία 4602 – πλάτους μόλις 398mm, σχεδιασμένη για καλύτερη αντοχή στο φορτίο του ανέμου και για ειδικές απαιτήσεις δόμησης των πεδίων.
  • Επόμενης γενιάς Interleaved AIR 3218 με κορυφαία για τον κλάδο χαρακτηριστικά, χαμηλό ύψος και βάρος, που επιτρέπει την ανάπτυξη Massive MIMO χωρίς να αυξάνεται το οπτικό αποτύπωμα της κεραίας.
  • Διευρυμένο λογισμικό λειτουργίας Deep Sleep για νέα ραδιο-συστήματα και χαρτοφυλάκια Massive MIMO. Καταναλώνει έως και 70% λιγότερη ενέργεια ανά ραδιο-σύστημα κατά τις ώρες χαμηλής «κίνησης».
  • Το Coverage Boost είναι ένα ευέλικτο λογισμικό συνάθροισης φάσματος 5G που παρέχει 60% μεγαλύτερη εμβέλεια για TDD (Time Division Duplex) μεσαίας ζώνης σε σύγκριση με τη διττή συνδεσιμότητα. Υποστηρίζει πλατφόρμες RAN Compute και Cloud RAN.

Τα νέα προϊόντα τροφοδοτούνται από το Ericsson Silicon επόμενης γενιάς, που επιτυγχάνει μείωση του αποτυπώματος, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε πολλαπλές ζώνες και δυνατότητα ευρείας ζώνης για remote και Massive MIMO ραδιο-συστήματα.

Τεύχος 16

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ