Skip to main content
28 March 2023 07:47

Η Devolo εξασφαλίζει ποιότητα στο gaming

Gaming και γρήγορη σύνδεση πάνε «πακέτο», τονίζει η Devolo, ενώ προτείνει μια σειρά από συμβουλές ώστε να βελτιωθεί το ping.

Τι σημαίνει “ping”;

Ακόμη και τα συμβατικά παιχνίδια που παίζονται στον υπολογιστή ή στις κονσόλες, φαίνεται να χρειάζονται ένα μεγάλο εύρος ζώνης δικτύου, εξηγεί η Devolo. Τα μεγέθη των downloads των παιχνιδιών και των updates, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Εκτός αυτού, όμως, και τα multi – playing παιχνίδια, απαιτούν γρήγορη και σταθερή σύνδεση στον server. Και σε αυτό το σημείο αναφέρεται η λέξη ”ping”, δηλαδή ο τρόπος που υπολογίζει κανείς το χρόνο αντίδρασης της σύνδεσης στο Internet. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα online παιχνίδια, στα οποία η θέση των χαρακτήρων και των αντικειμένων πρέπει να είναι ακριβής. Όταν κάποιος παίκτης κάνει κάποια κίνηση, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ή το χειριστήριό του, μεταφέρεται στον server του παιχνιδιού και οι κινήσεις γίνονται εκεί, επηρεάζοντας τις θέσεις των χαρακτήρων. Αν το ping rate είναι χαμηλό, τότε οι κινήσεις γίνονται με καθυστέρηση, μειώνοντας την ποιότητα του παιχνιδιού. Οι ρυθμοί ping μετρούνται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και υποδεικνύουν πόσο χρόνο χρειάζεται για την ανταλλαγή μεμονωμένων πακέτων δεδομένων.

Βελτιστοποιώντας το ping

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μετρούν την απόδοση του ping και περιλαμβάνουν κοινά test ταχύτητας, όπως το Speedtest by Ookla. Ακόμη και οι servers των περισσότερων παιχνιδιών, χρησιμοποιούν το ping rate, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς το ping rate μπορεί να διαφέρει ανάλογα τη συσκευή και τη σύνδεση του server ακόμη και αν οι συσκευές βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Είναι πιθανό, το ένα παιχνίδι να αδυνατεί να λειτουργήσει, ενώ κάποιο άλλο να λειτουργεί κανονικά. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήταν καλό να το αναφέρετε στους αρμόδιους υπεύθυνους για το παιχνίδι. Αν, όμως, το παιχνίδι λειτουργεί κανονικά σε άλλους παίκτες και το πρόβλημα είναι προσωπικό, τότε μάλλον ευθύνεται το δικό σας δίκτυο, τονίζει η Devolo, ενώ προτείνει μια σειρά από τρόπους για τη βελτιστοποίηση του ping rate:

Επανεκκίνηση του router: Είναι η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνετε αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Κλείστε για λίγα δευτερόλεπτα το router και έπειτα πατήστε restart.

Σύνδεση της συσκευής με καλώδιο: Οι σύγχρονες συνδέσεις Wi-Fi, υπόσχονται ένα μεγαλύτερο εύρος ζώνης σύνδεσης για το online gaming. Ωστόσο, παρά την τεχνολογική εξέλιξη, η ασύρματη σύνδεση είναι πιο ευάλωτη σε σχέση με τη σύνδεση μέσω καλωδίου.

Περιορισμός το data traffic: Το ping rate χάνει την απόδοση και μειώνεται το εύρος ζώνης της σύνδεσης του σε περιπτώσεις που εκτελούνται παράλληλα πολλές διαδικασίες, όπως online streams, downloads, uploads κ.λπ.

Ταξινόμηση του traffic: Οι σύγχρονες συσκευές router και τα δίκτυα δεδομένων, δίνουν τη δυνατότητα να ταξινομείται σωστά το traffic ανάλογα με το σε ποια συσκευή ή χρήστη θέλετε να δοθεί προτεραιότητα. Μία τέτοια λειτουργία σας βοηθά να επιτύχετε το χαμηλότερο δυνατό ping rate. Η devolo με την σειρά devolo Magic δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Τεύχος 256

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ