Skip to main content
14 February 2022 07:52

Η Deloitte Eλλάδος παρέχει πιο βιώσιμες λύσεις

Η Deloitte Ελλάδος ενισχύει την υπάρχουσα συνεργασία της με τη SAP, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές λύσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας. Η Deloitte, με αυτόν τον τρόπο, θέτει τις βάσεις για την ενίσχυση των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρέχει τους πελάτες της, παρέχοντας επιπλέον την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων υπηρεσιών σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) στην Ελλάδα, καθώς και σε θέματα διαχείρισης των σεναρίων, αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Με την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ολοκληρωμένων λύσεων της SAP για τη βιωσιμότητα, θα συλλέγει, θα συγκεντρώνει, θα επεξεργάζεται και θα αυτοματοποιεί την παρακολούθηση των δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης και τη διαχείριση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής. Οι λύσεις αυτές βασίζονται στους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και την κοινωνική υπευθυνότητα, και έχουν ως κύριο άξονα τη λύση «Sustainability Reporting and Performance Management».

Με τις κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές λύσεις της SAP, οι δυο συνεργάτες μπορούν να κάνουν εφικτό ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων, μηδενική σπατάλη και μηδενική ανισότητα.

Οι δυνατότητες που θα προσφέρει στους πελάτες της είναι να:

  • Έχουν κεντρικοποιημένη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τα οποία σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Παρακολουθούν συστηματικά την αποδοτικότητα και επίτευξη των ESG στόχων τους μέσω αυτοματοποιημένων dashboards.
  • Έχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση, σε πραγματικό χρόνο για τις καταναλώσεις και τις εκπομπές ρύπων των περιουσιακών τους στοιχείων.
  • Χρησιμοποιήσουν προγνωστικά analytics προκειμένου να οδηγηθούν στις κατάλληλες παρεμβάσεις σχετικά με τη συντήρηση των εγκαταστάσεών τους, ώστε να διασφαλίσουν την αποδοτικότητα των περιουσιακών τους στοιχείων.
  • Ενσωματώσουν όλα τους τα δεδομένα, από τα διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα, σε ένα κοινό περιβάλλον, προκειμένου να παρέχουν προηγμένα analytics σε ένα ευρύ φάσμα ESG δεικτών.
  • Παράγουν αυτοματοποιημένες και τακτικές αναφορές (reports) στη Διοίκηση και τα Ενδιαφερόμενα Μέρη σχετικά με τα ESG.
  • Αξιοποιήσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να δράσουν αποτελεσματικά ως προς τη βελτίωση του αποτυπώματός τους.
  • Αναπτύξουν μία ισχυρή πλατφόρμα διαχείρισης και αναφοράς επιδόσεων βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρο το εύρος των επιχειρησιακών τους λειτουργιών.
  • Εκτελέσουν υποθετικά σενάρια επενδυτικών αποφάσεων για τη βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου, με σκοπό να αναγνωρίσουν χρηματοοικονομικές και μη μετρήσεις αναφορικά με τις συνέπειες που επιφέρουν οι εκπομπές.
  • Να πετυχαίνουν τη σύνδεση μεταξύ ισχυρών δεδομένων και μελετημένων αποφάσεων προκειμένου να προάγουν μία βιώσιμη στρατηγική.
  • Nα διασυνδέουν τη χρηματοοικονομική και μη χρηματοοικονομική πληροφόρηση για τη σύνταξη των εκθέσεων των οικονομικών τους καταστάσεων.
  • Να διασφαλίζουν την εγκυρότητα, ακρίβεια και αξιοπιστία των δεικτών ESG.

Τεύχος 10

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ