Skip to main content
16 January 2023 07:52

Η Cloudflare λανσάρει monitoring dashboard 

Του Στάθη Ασπιώτη 

Η Cloudflare λανσάρει ένα monitoring dashboard, παρέχοντας στους IT leaders πληροφορίες από το παρελθόν, το παρόν σε πραγματικό χρόνο, αλλά και προγνωστικές «από το μέλλον», που αφορούν διακοπές λειτουργίας εφαρμογών, προβλήματα δικτύου και επιβράδυνση απόδοσης. 

Αν και η απομακρυσμένη εργασία έχει τα προνόμιά της, έχει ασκήσει πίεση στο IT. Οι εργαζόμενοι  χρησιμοποιούν διαφορετικά δίκτυα στο σπίτι, στους δημόσιους χώρους και στο γραφείο. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους επαγγελματίες πληροφορικής να εντοπίσουν την πηγή διακοπής μιας υπηρεσίας και άλλων ανωμαλιών. 

Η cybersecurity εταιρεία που βασίζεται στο cloud, θα αναπτύξει τρία νέα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη κατά το monitoring: Την κατάσταση zero- trust του στόλου των υπολογιστών, των συνθετικών monitoring εφαρμογών και της οπτικοποίησης διαδρομής δικτύου. 

Η κατάσταση μηδενικής εμπιστοσύνης του στόλου μηχανημάτων χρησιμοποιείται για την άντληση 

πληροφοριών σχετικά με το πόσοι χρήστες έχουν ενεργοποιήσει, έχουν θέσει σε παύση ή έχουν 

απενεργοποιήσει μια εφαρμογή, ένα εργαλείο ή ένα λογισμικό κατά τις πρώτες φάσεις των deployment. 

Οι διαχειριστές zero-trust χρησιμοποιούν συνθετική παρακολούθηση εφαρμογών για να δημιουργήσουν δοκιμές για δημόσια end-points, όπως μια εφαρμογή SaaS. Η οπτικοποίηση διαδρομής δικτύου θα επιτρέψει στους διαχειριστές να προβάλλουν δεδομένα 

τηλεμετρίας λεπτό προς λεπτό, όταν εντοπιστεί πρόβλημα με τη συσκευή ενός χρήστη μέσω του 

συνθετικού εργαλείου παρακολούθησης εφαρμογών. 

Η μεγάλη διασπορά του εργατικού δυναμικού με την απομακρυσμένη εργασία οδηγεί τις ομάδες IT αρκετές φορές σε αδιέξοδο, καθώς όταν ενημερώνονται για ένα πρόβλημα, δεν μπορούν να γνωρίζουν πλέον αν το λογισμικό βιντεοδιάσκεψης αντιμετωπίζει τοπική διακοπή λειτουργίας, αν το δίκτυο cloud έχει πέσει ή αν η οικιακή σύνδεση στο διαδίκτυο ενός υπαλλήλου προκαλεί προβλήματα στην απόδοση, λέει η Cloudflare. «Αυτή η έλλειψη ορατότητας μπορεί να επιβραδύνει τις ομάδες, να σπαταλήσει αμέτρητες ώρες στην αναζήτηση της αιτίας και να σπαταλήσει σημαντικούς πόρους για τη συντήρηση», καταλήγει. 

Τεύχος 206

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ