Skip to main content
7 December 2023 07:53

Η ByteDance αποσύρεται από τον κλάδο του gaming

Η ByteDance, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας που βρίσκεται πίσω από το TikTok, φέρεται πως αποσύρεται από τον κλάδο του gaming, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με το CNN, η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο θα κλείσει τη Nuverse, τη μονάδα που στεγάζει τα στούντιο βιντεοπαιχνιδιών της, τον επόμενο μήνα σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση έγινε εσωτερικά, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η Nuverse θα εξακολουθήσει να διατηρεί ορισμένες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που θα επικεντρωθεί σε διερευνητικές πρωτοβουλίες.

Ωστόσο, η εταιρεία θα σταματήσει την ανάπτυξη παιχνιδιών που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει και θα προσπαθήσει να πουλήσει υπάρχοντες τίτλους, όπως το Crystal of Atlan, ένα παιχνίδι πολλαπλών παικτών σε στυλ anime, και το Earth: Revival, ένα sci-fi quest επιβίωσης.

Η απόφαση αυτή έρχεται, καθώς η ByteDance επιδιώκει να εξορθολογήσει τις ευρύτερες δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης συρρίκνωσης της μονάδας εικονικής πραγματικότητας, Pico.

Πολλές άλλες παρεμφερείς εταιρείες αναγκάστηκαν επίσης να μειώσουν το προσωπικό τους σε όλο τον κόσμο φέτος, ως απάντηση στην παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα μετά την πανδημία.

Τεύχος 409

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ