Skip to main content
30 August 2022 06:51

Η Bosch επενδύει σε ημιαγωγούς

Έως το 2026, η Bosch σχεδιάζει να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στο τμήμα ημιαγωγών. Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος χρηματοδότησης IPCEI για τη μικροηλεκτρονική και την τεχνολογία επικοινωνιών.

Ένα από τα έργα που σκοπεύει να χρηματοδοτήσει η Bosch με αυτήν την επένδυση είναι η κατασκευή δύο νέων κέντρων ανάπτυξης – στο Reutlingen και στη Δρέσδη – με συνολικό κόστος που ανέρχεται άνω των 170 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία θα δαπανήσει 250 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο επόμενο έτος για τη δημιουργία επιπλέον 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο εργοστάσιό της στη Δρέσδη.

Τα νέα πεδία καινοτομίας στη Bosch περιλαμβάνουν συστήματα με τσιπ, όπως οι αισθητήρες ραντάρ που χρησιμοποιεί ένα όχημα για να πραγματοποιήσει σαρώσεις 360 μοιρών του περιβάλλοντός του κατά την αυτόνομη οδήγηση. Η Bosch θα προσπαθήσει να βελτιώσει τέτοιου είδους εξαρτήματα και να τα κάνει μικρότερα, εξυπνότερα και φθηνότερα να παραχθούν. Η εταιρεία εργάζεται και για την περαιτέρω τροποποίηση των δικών της μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων (MEMS) ειδικότερα για τη βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών. Ένα από τα πράγματα που οι ερευνητές της εταιρείας αυτή τη στιγμή αναπτύσσουν, χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, είναι μια νέα μονάδα προβολής, τόσο μικροσκοπική που μπορεί να ενσωματωθεί στον βραχίονα ενός ζευγαριού έξυπνων γυαλιών.

Τεύχος 118

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ