Skip to main content
6 October 2022 06:52

Η ARK συμμετείχε στη 14η διοργάνωση Greece Race for the Cure

Με το σύνθημα Τρέχω για να γιορτάσω τη ζωή και όλες τις ηρωίδες της, η ομάδα της ARK έδωσε το «παρών» στον 14ο περίπατο Greece Race for the Cure®, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο της Αθήνας.

Δίπλα στις γυναίκες που νίκησαν, αλλά και σε απλούς δρομείς και περιπατητές που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη γιορτή, η ομάδα, εμπλουτισμένη με φίλους και συγγενείς των ανθρώπων της, ήταν εκεί με μοναδικό στόχο να στηρίξει τον αγώνα που γίνεται πανευρωπαϊκά για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των ανθρώπων για τον καρκίνο του μαστού.

Το Greece Race for the Cure® αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες στην Ευρώπη, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 31.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης από το 2009. Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της λίγο πριν φύγει από την ζωή πως θα έκανε ό,τι ήταν δυνατό, για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Από τότε που πρωτοξεκίνησε στο Dallas του Texas, το Race for the Cure® έφτασε να είναι σήμερα κορυφαίο γεγονός ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με παρουσία σε 150 πόλεις και συμμετοχές που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού με την επιστημονική υποστήριξη της κας Ιωσηφίνας Σκούρτα, Κοινωνικής λειτουργού. Αριθμεί πλέον πάνω από 2.000 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Τεύχος 145

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ